Abonament gratuit

STUDIU PWCDigitalizarea ar creşte veniturile companiilor de petrol şi gaze cu 10% şi ar scădea costurile operaţionale cu 8,5%, în următorii cinci ani

Companii /

Digitalizarea ar creşte veniturile companiilor de petrol şi gaze cu 10% şi ar scădea costurile operaţionale cu 8,5%, în următorii cinci ani

Companiile de petrol şi gaze estimează că implementarea de soluţii digitale le va aduce o creştere, în medie, cu 10% a veniturilor, datorită reducerii timpului de demarare a proiectelor şi majorării producţiei, în următorii cinci ani, arată raportul "2020 Digital Operations study for oil and gas", realizat de PwC în rândul a peste 200 de companii de profil la nivel global. În acelaşi timp, aceste companii anticipează o scădere cu 8,5% a costurilor ca urmare a îmbunătăţirii eficienţei operaţionale.

Cu toate că majoritatea directorilor din sectorul de petrol şi gaze sunt conştienţi de câştigurile obţinute din digitalizare, doar 7% spun că organizaţiile lor sunt avansate în procesul de digitalizare a operaţiunilor, iar 70% că se află încă la început. Cele mai avansate digital sunt companiile din industria chimică, urmate de cele de petrol şi gaze şi cele de utilităţi.

Companiile de petrol şi gaze s-au confruntat cu provocări foarte mari în ceea ce priveşte eficienţa, durabilitatea şi rentabilitatea înainte de COVID-19. Ca urmare a pandemiei, preţurile s-au prăbuşit, astfel încât urgenţa de a aborda aceste probleme a crescut dramatic. Unul dintre cele mai clare şi viabile răspunsuri la aceste provocări sistemice este acela de a accelera strategiile de digitalizare pentru a deveni mai rezistente la astfel de şocuri şi pentru a rămâne atractive pentru investitori.

Pregătirea insuficientă, lipsa talentelor, modelul de operare şi cultura sunt percepute drept principalele bariere în calea transformării digitale, respectiv adoptarea soluţiilor şi aplicaţiilor digitale.

Top cinci tehnologii vizate de companiile de petrol şi gaze

Sondajul realizat de PwC a constatat că directorii din sectorul de petrol şi gaze văd cel mai mult potenţial în acele tehnologii care combină datele şi analizele. Primele cinci tehnologii sau tehnologii vizate pentru implementare sunt:

Sisteme de execuţie a producţiei (MES) care leagă echipamente individuale cu sistemul de planificare a resurselor (ERP) al companiei, facilitând coordonarea operaţiunilor.

Cloud computing care permite companiei să gestioneze volume mari de date generate în operaţiuni şi îmbunătăţeşte calitatea datelor, disponibilitatea acestora şi transparenţa.

Analize energetice care susţin optimizarea consumului de energie şi a costurilor în cadrul operaţiunilor companiei

Conectivitate şi Internet of Things (IoT) în care maşinile poartă senzori care susţin monitorizarea la distanţă a performanţei şi integrarea eficientă a echipamentelor

Machine Learning (învăţarea automată) pentru analizarea datelor şi identificarea tiparelor şi deficienţelor operaţionale care pot fi utilizate pentru a îmbunătăţi eficienţa, de exemplu în mentenanţa predictivă

Pre-COVID-19, factorii de decizie, investitorii şi populaţia au pus presiune pe companiile de petrol şi gaze să reducă investiţiile în operaţiuni tradiţionale cu consum de carbon în favoarea surselor regenerabile de energie şi să reducă sau să elimine eventual emisiile de gaze cu efect de seră în producţie şi altele operaţiuni. Aceste elemente vin să sublinieze încă o dată necesitatea adoptării noilor tehnologii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

10 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8359
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1129
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4883
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3702
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.7021

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie