STUDIU:Unele tulpini ale virusului SARS-CoV-2 sunt mai rezistente la anticorpi

J.P.
Internaţional / 05 martie

Unele tulpini ale virusului SARS-CoV-2 sunt mai rezistente la anticorpi

Unele dintre noile tulpini ale virusului SARS-CoV-2 au dovedit rezistenţă la efectul anticorpilor neutralizanţi în experimente de laborator, potrivit unui studiu publicat joi de revista Nature Medicine. Acest lucru poate avea implicaţii în elaborarea de vaccinuri şi terapii cu anticorpi împotriva COVID-19, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Anticorpii neutralizanţi - produşi de organism ca răspuns la infecţie sau la vaccin - blochează capacitatea virusului de a pătrunde în celulele gazdă şi sunt importanţi pentru a ajuta la generarea imunităţii pe termen lung. Totuşi, nu este încă clar dacă anticorpii împotriva SARS-CoV-2 pot neutraliza şi noile variante ale coronavirusului.

În studiul publicat de Nature Medicine, cercetători de la Washington University School of Medicine (St. Louis, Missouri) şi University of Texas Medical Branch (Galveston, Texas) au evaluat capacitatea anticorpilor de a neutraliza tulpinile recente de SARS-CoV-2, precum varianta din Marea Britanie (B.1.1.7).

De asemenea, a fost studiată şi capacitatea anticorpilor de a neutraliza virusuri sintetice create în laborator ce conţin proteina spike (S) precum varianta sud-africană (B.1.351) şi cea braziliană, precum şi noua variantă Washington (Wash SA-B.1.351).

Rezultatele testelor

Pentru acest studiu, autorii au recoltat anticorpi monoclonali şi plasmă (ce conţine anticorpi neutralizanţi de la pacienţii care s-au vindecat de COVID-19 şi de la persoane cărora li s-a administrat vaccinul Pfizer-BioNTech, iar apoi au verificat capacitatea lor de neutralizare în faţa variantelor naturale de SARS-CoV-2 şi a variantelor sintetice create în laborator.

Majoritatea testelor au arătat "o activitate inhibitoare redusă" împotriva virusului cu proteina spike sau a altor mutaţii ale SARS-CoV-2 la poziţia E484K (prezentă şi la tulpina britanică, şi la cea sud-africană), fapt ce demonstrează că anticorpii neutralizanţi actuali "pot avea o eficienţă mai scăzută" asupra variantei sud-africane sau celei britanice.

Aceste rezultate pot avea implicaţii terapeutice, având în vedere că plasma imună a persoanelor infectate la începutul pandemiei ar putea să nu protejeze pacienţii infectaţi cu unele dintre noile tulpini. Autorii au precizat însă că trebuie coroborate cazurile mai multor pacienţi pentru a putea sprijini aceste rezultate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

21 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9260
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1031
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4735
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7173
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7214

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro