SUA acuză Moscova că ''blochează toate eforturile'' de a trage Siria la răspundere pentru utilizarea de arme chimice

J.P.
Internaţional / 05 martie

SUA acuză Moscova că ''blochează toate eforturile'' de a trage Siria la răspundere pentru utilizarea de arme chimice

Rusia a "blocat toate eforturile de a se încerca tragerea la răspundere" a Siriei pentru utilizarea de arme chimice, a acuzat ieri ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, în cadrul unei videoconferinţe a Consiliului de Securitate, relatează AFP, citat de Agerpres.

''Ştim cu toţii că regimul (lui Bashar al-) Assad a folosit în mod repetat arme chimice. Atunci, de ce guvernul sirian nu a fost tras la răspundere?'', a întrebat ea.

''Răspunsul este din păcate simplu. Regimul Assad a încercat să evite să fie tras la răspundere prin obstrucţionarea unor investigaţii independente şi subminarea rolului şi activităţii OIAC (Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice)'', a adăugat ambasadoarea, care a participat la prima sa reuniune a Consiliului de Securitate privind Siria.

''Şi aliaţii regimului, în special Rusia, au încercat, de asemenea, să blocheze toate eforturile pentru a trage la răspundere'' regimul lui Bashar al-Assad, a spus ea.

''Rusia a apărat regimul Assad în pofida atacurilor sale cu arme chimice, a atacat activitatea profesională a OIAC şi a subminat eforturile de a trage la răspundere regimul Assad pentru utilizarea armelor chimice şi numeroase alte atrocităţi'', a insistat diplomata americană.

"La sfatul Rusiei, Siria s-a alăturat OIAC cu bună credinţă şi a scăpat de toate arsenalele sale chimice", a dat asigurări omologul ei Vasili Nebenzia, fapt de care occidentalii se îndoiesc puternic.

Potrivit ONU, care a acuzat în trecut Siria de atacuri chimice, Damascul nu a răspuns încă la cele 19 întrebări adresate în ultimii ani cu privire la instalaţiile care ar fi putut fi utilizate la producerea sau depozitarea de arme chimice.

Susţinând că este în conformitate cu dreptul internaţional, Siria a infirmat toate acuzaţiile făcute de Occident, în frunte cu SUA. ''Siria respinge această linie ostilă şi politizată'', a răspuns joi noul său ambasador la ONU, Bassam al-Sabbagh.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro