SUA colaborează cu aliaţii pentru a încerca să dezvolte rute pentru a scoate provizii vitale de cereale din Ucraina

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 18 mai

SUA colaborează cu aliaţii pentru a încerca să dezvolte rute pentru a scoate provizii vitale de cereale din Ucraina

Administraţia Biden colaborează îndeaproape cu aliaţii europeni pentru a încerca să dezvolte rute pentru a scoate grâul şi porumbul ucrainean din ţară, după ce Rusia a blocat navele ucrainene să plece cu cereale vitale pentru aprovizionarea cu alimente în întreaga lume, în special în Africa şi Orientul Mijlociu, informează news.ro.

Oficialii iau în considerare o gamă largă de opţiuni pentru a scoate în siguranţă exporturile de alimente pe calea ferată, pe mare şi pe calea aerului, au declarat pentru CNN doi diplomaţi americani şi patru diplomaţi europeni.

Scenariile posibile sunt studiate şi concepute indiferent dacă Rusia consimte sau nu.

Provocarea va fi un punct de interes major pentru secretarul de stat american Tony Blinken atunci când va convoca o reuniune ministerială privind securitatea alimentară şi va prezida o discuţie pe această temă la Naţiunile Unite la New York, miercuri şi joi, au declarat diplomaţii.

"Este departe de a fi o afacere încheiată, sunt atât de multe piese în mişcare, atât de multe lucruri ar putea merge prost în aceste discuţii", a declarat un alt oficial familiarizat cu discuţiile.

Pe fondul îngrijorărilor legate de o penurie alimentară la nivel mondial, urgenţa în jurul acestui efort este din ce în ce mai mare, în condiţiile în care preţurile la grâu, cereale, porumb, soia şi ulei vegetal au crescut vertiginos în ultimele săptămâni din cauza invaziei Rusiei. Cu toate acestea, nu există o soluţie simplă disponibilă, existând obstacole majore pentru toate modurile de transport, deoarece războiul nu dă semne de încetare.

Timpul este esenţial: Ucraina va rămâne fără spaţii de depozitare pentru produsele agricole în următoarele două luni, a explicat un oficial din cadrul Programului Alimentar Mondial. Dacă nu va exista nicio mişcare în următoarele luni, fermierii ucraineni nu vor avea unde să depoziteze recolta din sezonul următor şi nu vor fi plătiţi suficient pentru a-şi susţine afacerile.

Înainte de război, livrările de grâu din Rusia şi Ucraina reprezentau aproape 30% din comerţul mondial, iar Ucraina este al patrulea exportator mondial de porumb şi al cincilea exportator de grâu, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

Programul alimentar mondial al Naţiunilor Unite - care ajută la combaterea insecurităţii alimentare la nivel mondial - cumpără în fiecare an aproximativ jumătate din grâul său din Ucraina şi a avertizat asupra consecinţelor grave dacă nu se deschid porturile ucrainene.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9427
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1775
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4791
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.2027

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro