SUA: Compania META şi-a publicat primul raport privind eforturile de a apăra drepturile omului

N.R.
Internaţional / 14 iulie

Compania META şi-a publicat primul raport privind eforturile de a apăra drepturile omului

Gigantul reţelelor sociale Meta, ale cărui platforme - în primul rând Facebook - sunt acuzate în mod regulat de ONG-uri şi politicieni că au un impact negativ asupra utilizatorilor şi a democraţiei, şi-a publicat joi primul raport anual privind eforturile sale de a apăra drepturile omului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Raportul are în vedere anii 2020 şi 2021 şi se referă la măsurile luate pe Facebook şi Instagram, de exemplu, pentru a combate dezinformarea legată de Covid, rezumând totodată studii deja publicate cum sunt cele privind alegerile din SUA sau din Filipine.

"Raportul explică modul în care regulile noastre privind datele, echipa noastră de răspuns la forţele de ordine şi evaluările noastre contribuie la apărarea persoanelor de supravegherea ilegală sau excesivă a guvernelor", se precizează într-un comunicat de presă al companiei californiene.

Meta, care operează între altele Facebook şi Instagram, la fel ca Google, compania care administrează faimosul motor de căutare omonim, a fost recent luată în vizor de politicieni, asociaţii şi jurnalişti în legătură cu apărarea datelor femeilor care vor să avorteze în SUA, drept constituţional revocat de Curtea Supremă americană la sfârşitul lui iunie ac.c., aminteşte AFP.

Acestea se tem ca grupurile din industria IT să nu fie forţate să remită autorităţilor, sub mandat legal, informaţii personale cu privire la femei care au contactat, de exemplu, servicii de asistenţă pentru întreruperea voluntară a sarcinii, în statele americane unde avortul este interzis.

"În conformitate cu politica noastră în materie de drepturile omului, ne-am luat angajamentul să interpretăm solicitările din partea guvernelor în mod cel mai restrâns posibil", a asigurat pentru AFP Miranda Sissons, directoare pentru drepturile omului în cadrul Meta.

"În cazul unei diferenţe între normele locale şi internaţionale, încercăm să respectăm normele internaţionale în cea mai mare măsură posibil", a adăugat aceasta, fără a face alte precizări privind preocupările concrete în privinţa femeilor din SUA.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro