Abonament gratuit

SUA consideră "încurajator" că Phenianul vrea să reia dialogul în dosarul nuclear

I.A.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Statele Unite consideră "încurajatoare" propunerea Coreei de Nord de a relua, la sfârşitul lui septembrie, negocierile în vederea unei "denuclearizări", fără să anunţe, însă, o dată în vederea unei viitoare întâlniri, relatează AFP.

Phenianul a propus, luni, ca negociatorii celor două ţări să se întâlnească "faţă în faţă" până la sfârşitul lunii, "la o dată şi într-un loc" pe care să-l stabilească împreună, în vederea unei relansări a discuţiilor cu privire la dezarmarea nucleară nord-coreeană, aflată într-un punct mort din februarie, informează News.ro.

Însă, câteva ore mai târziu, Coreea de Nord a tras două noi rachete cu rază scurtă de acţiune, aşa cum a făcut în mai multe rânduri în ultimele săptămâni.

Administraţia americană, care îndeamnă neîncetat la o reluare a negocierilor, s-a arătat însă foarte prudentă până acum faţă de această aparentă deschidere diplomatică.

"Statele Unite şi comunitatea internaţională au fost unite în mesajul lor adresat Coreei de Nord şi au spus că provocări ca aceste tiruri de rachetă nu sunt utile, iar noi vrem ca nord-coreenii să revină la masa negocierilor pentru a reliza denuclearizarea", a declarat joi o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus.

Ortagus a apreciat că propunerea nord-coreeană este "încurajatoare".

"Este o declaraţie pe care o salutăm", a adăugat ea în faţa presei, la Washington.

Însă "nu avem nicio întâlnire de anunţat" în acest stadiu, a precizat ea, refuzând să spună dacă negocierile între echipele tehnice ale celor două ţări ar putea să-şi reia activitatea în marja Adunării generale a ONU, care se deschide peste aproximativ zece zile la New York.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS