Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

SUA, în pericol să piardă ratingul "AAA" de la Fitch

Ziarul BURSA #Internaţional /

SUA, în pericol să piardă ratingul "AAA" de la Fitch

Agenţia de evaluare financiară Fitch Rating a avertizat ieri că ar putea reduce anul acesta ratingul suveran al SUA "AAA" (cel mai ridicat calificativ), dacă actualul blocaj guvernamental ("shutdown") va duce la depăşirea plafonului datoriei şi va afecta cadrul bugetar, transmite Reuters.

Blocajul guvernamental, care se prelungeşte de aproape trei săptămâni, a început în momentul în care preşedintele Donald Trump a refuzat să aprobe un buget care nu include cel puţin cinci miliarde de dolari pentru construirea unui zid la frontiera de sud, cu Mexicul.

"Dacă acest blocaj guvernamental continuă către 1 martie şi plafonul datoriei devine o problemă în următoarele luni, am putea fi nevoiţi să începem să ne gândim la cadrul politic, la incapacitatea de a adopta bugetul ... şi dacă toate acestea sunt conforme cu un rating AAA", a afirmat analistul Fitch James McCormack, conform Agerpres.

"Din punctul de vedere al evaluării financiare, este problematic plafonul datoriei", a adăugat James McCormack.

Şi Banca Mondială (BM) a avertizat ieri că expansiunea celei mai mari economii mondiale, SUA, ar urma să încetinească la 2,5% anul acesta, de la 2,9% în 2018.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS