SUA intenţionează să coopereze cu alte state pentru a promova securitatea reţelelor 5G

F.D.
Internaţional /

SUA intenţionează să coopereze cu alte state pentru a promova securitatea reţelelor 5G

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni într-o scrisoare că Statele Unite intenţionează să coopereze cu alte "naţiuni care au idei similare" pentru a promova securitatea reţelelor 5G, relatează Reuters.

Într-o scrisoare adresată delegaţilor participanţi la evenimentul 2019 World Radiocommunication Conference din Egipt, Trump a afirmat că Statele Unite intenţionează să "desfăşoare rapid serviciile 5G" şi că "se află în opoziţie cu cei care ar folosi 5G ca un instrument de extindere a controlului asupra propriilor cetăţeni sau pentru a răspândi neînţelegerile între naţiuni".

Statele Unite au exercitat presiuni asupra ţărilor pentru a nu oferi companiei chineze Huawei Technologies acces la viitoarele reţele 5G şi au acuzat că echipamentele Huawei ar putea fi folosite de către Beijing pentru spionaj, ceea ce compania chineză a negat în mod repetat.

Trump a avut numeroase discuţii telefonice cu lideri străini, inclusiv cu premierul britanic Boris Johnson, în luna august, pentru a le cere să nu permită utilizarea reţelelor 5G.

Luna trecută, Norvegia a anunţat că nu intenţionează să interzică Huawei construirea reţelei 5G a ţării.

Publicaţia Sunday Times a relatat că Johnson se pregăteşte să ofere Huawei acces la "părţile necontencioase" ale reţelei 5G, iar Reuters a scris în această lună că noile reguli germane în domeniu nu vor exclude Huawei.

În luna mai, Trump a semnat un ordin executiv care a declarat urgenţă naţională şi a interzis companiilor americane să folosească echipamente de telecomunicaţii fabricate de companii care reprezintă un risc pentru securitatea naţională. Ordinul a cerut Departamentului pentru Comerţ, în colaborare cu alte agenţii guvernamentale, să redacteze un plan de aplicare, până la jumătatea lunii octombrie. Departamentul nu a făcut încă public un plan.

În luna mai, guvernul american a inclus Huawei pe o listă neagră, arătând că grupul chinez este implicat în activităţi contrare securităţii naţionale a Statelor Unite.

Congresul analizează o lege care să autorizeze acordarea a până la 1 miliard de dolari companiilor mici şi furnizorilor de servicii wireless din mediul rural pentru înlocuirea echipamentelor unor companii, între care Huawei şi ZTE, care, potrivit congresmenilor implică riscuri de securitate naţională.

Aproximativ 12 operatori americani de telecomunicaţii care depind de echipamentele Huawei şi ZTE discutau în iunie cu Ericsson şi Nokia pentru înlocuirea echipamentelor chineze.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS