SUA: Inundaţii în Florida în urma uraganului Idalia

E.M.
Internaţional / 31 august 2023

SUA: Inundaţii în Florida în urma uraganului Idalia

Statul american Florida s-a confruntat miercuri cu inundaţii pe arii extinse după trecerea uraganului Idalia, în prezent furtună tropicală, care a dezrădăcinat copaci, a rupt linii de înaltă tensiune şi a măturat statul Georgia, relatează Agerpres.

Uraganul a fost însoţit de vânturi cu viteze de până la 150 km/h şi a atins zona de uscat la ora locală 07:45, lângă Keaton Beach din Florida, cu intensitatea unui uragan de categoria 3 din 5, conform Centrului Naţional pentru Uragane (NHC). Ulterior a fost retrogradat la nivel de furtună tropicală.

Guvernatorul Ron DeSantis a declarat "Nivelul apelor a crescut rapid în unele oraşe, însă nu au fost înregistrate până în prezent victime în Florida". La Perry, un oraş situat pe traiectoria uraganului Idalia, zeci de copaci au fost doborâţi de vânt. Miercuri, în timp ce muncitorii oraşului încercau să cureţe străzile, locuitorii constatau pagubele.

John Kallschmidt, în vârstă de 76 de ani, a declarat că "a trecut printr-o experienţă «înfricoşătoare»", după ce un pin a căzut pe casa sa.

Puţin mai departe, la Steinhatchee, un orăşel de coastă cu o mie de locuitori, strada principală, aproape pustie, era miercuri complet inundată şi părea a fi o prelungire a râului învecinat.

Patrick Boland s-a izolat în casă în loc să evacueze locuinţa: "Au căzut copaci în faţa casei mele, dar altfel casa a fost cruţată. Totul este în regulă", a explicat bărbatul de 73 de ani, vizibil uşurat.

În diverse locuri, precum Tampa, inundaţiile i-au forţat pe locuitori să se deplaseze transportându-şi bunurile pe cap sau chiar în caiace. Circa 300.000 de locuinţe au rămas fără curent electric miercuri în statul Florida şi peste 200.000 în statul învecinat Georgia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb