SUA oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informaţii referitoare la un hacker rus

A.F.
Internaţional / 17 mai

SUA oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informaţii referitoare la un hacker rus

Statele Unite au anunţat, ieri, o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informaţii care să ducă la arestarea unui hacker rus care ar fi orchestrat atacuri de tip ransomware asupra agenţiilor de aplicare a legii şi furnizorilor de servicii medicale din SUA, transmite AFP.

Mihail Pavlovici Matveev este acuzat că a implementat variante de ransomware cunoscute sub numele de LockBit, Babuk şi Hive în încercarea de a extorca plăţi de milioane de dolari, a declarat Departamentul de Justiţie.

"Totalul cererilor de răscumpărare pe care membrii acestor trei campanii globale de ransomware le-ar fi făcut victimelor lor se ridică la 400 de milioane de dolari, în timp ce totalul plăţilor de răscumpărare efectuate de victime se ridică la 200 de milioane de dolari", a precizat Departamentul.

"Provenind din Rusia şi ascunzându-se în spatele mai multor pseudonime, Matveev ar fi folosit aceste tulpini de ransomware pentru a cripta şi a ţine ostatice pentru răscumpărare datele a numeroase victime, inclusiv spitale, şcoli, organizaţii non-profit şi agenţii de aplicare a legii, cum ar fi Departamentul de Poliţie Metropolitană din Washington DC", a declarat procurorul american Philip Sellinger din Districtul New Jersey.

Matveev a operat de la începutul anului 2020 folosind diverse pseudonime, inclusiv "Wazawaka", "m1x" şi "Boriselcin", a precizat Departamentul de Justiţie.

Instituţia a transmis că ransomware-ul LockBit a fost folosit în peste 1.400 de atacuri asupra unor ţinte din Statele Unite şi din întreaga lume.

Departamentul de Justiţie a precizat că actorii ransomware accesau sisteme informatice vulnerabile şi criptau sau furau date. Trimiteau apoi o notă de răscumpărare prin care solicitau plata în schimbul decriptării datelor sau al nepublicării lor.

Matveev este acuzat de conspiraţie în vederea transmiterii cererilor de răscumpărare, conspiraţie în vederea deteriorării calculatoarelor protejate şi deteriorarea intenţionată a calculatoarelor protejate.

Departamentul de Stat a oferit o recompensă de până la 10 milioane de dolari pentru informaţii care să conducă la arestarea şi condamnarea sa.

Dacă va fi condamnat, Matveev riscă peste 20 de ani de închisoare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. 10 milioane $/buc. hacker ,

    deci totusi USA nu este in pericol de incapacitate de plata ?! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb