Revista BURSA Construcţiilor

SUA vor investi 152 de milioane de dolari în modernizarea bazei aeriene de la Câmpia Turzii

G.B
Miscellanea / 18 mai

SUA vor investi 152 de milioane de dolari în modernizarea bazei aeriene de la Câmpia Turzii

SUA vor investi 152 de milioane de dolari în 15 lucrări de modernizare a infrastructurii bazei aeriene de la Câmpia Turzii din România. Primele lucrări vor demara în perioada mai-august, informează US Air Force. După lucrările de modernizare, noua pistă a bazei va permite aterizarea şi decolarea avioanelor cargo de mare tonaj precum C-5 Galaxy sau C-17, operate de aviaţia americană, potrivit digi24.

"Aceste proiecte vor permite stabilirea unei prezenţe de durată a Air Force în România. Câmpia Turzii este o locaţie strategică-cheie ce necesită infrastructură modernă, care să asigure o mai bună mobilitate a misiunile aeriene, să găzduiască diverse bunuri şi facilităţi ale forţelor aeriene şi de unde să se poată oferi un răspuns rapid la orice fel de ameninţări de securitate din regiune", se arată în comunicatul forţelor aeriene ale SUA.

Banii pentru investiţii vor fi alocaţi prin intermediul Iniţiativei de Descurajare Europeană (European Deterrence Initiative), un program lansat de SUA în iunie 2014, după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia.

Astfel, forţele aeriene ale SUA intenţionează să cheltuiască 130 de milioane de dolari în acest an pentru "optimizarea misiunilor" de la baza aeriană din România.

"Patru proiecte de construcţie vor fi demarate în perioada mai-august 2021", a declarat Darren Walls, responsabil de programul de proiectare şi construcţie în cadrul lucrărilor de modernizare a bazei.

Forţele Aeriene ale SUA vor investi aproape 30 de milioane de dolari în modernizarea pistei, care să permită aterizarea şi decolarea de avioane de transport C-5 Galaxy şi C-17 Globemaster, spaţii de parcare pentru avioanele de luptă sau drum de acces către un nou depozit de muniţii.

În plus, 32 de milioane de dolari vor fi cheltuiţi pentru construirea unui nou depozit de combustibil şi alte 68 de milioane vor fi acordaţi pentru depozite "pline cu tot ce e nevoie pentru susţinerea operaţiunilor aeriene".

Alte două proiecte - care includ un hangar pentru avioane şi modernizări pentru zona cargo - sunt în faza de proiectare.

Totodată, US Air Force a mai acordat contracte în valoare de 14,3 milioane de dolari pentru lucrări de modernizare a infrastructurii care au inclus sisteme noi de iluminat, sisteme electrice sau extinderea capacităţii de stocare a combustibilului.

Alte noi proiecte de modernizare la Câmpia Turzii, care totalizează 8,6 milioane de dolari urmează a fi demarate la finalul lui 2021. Proiectele includ, construirea unui nou depozit de muniţii (1,7 milioane de dolari, cu ocapacitate crescută de depozitare, conform US Air Force), a unei clădiri administrative pentru comanda operaţiunilor aeriene (2 milioane de dolari), un nou spaţiu de parcare a aeronavelor şi un hangar (care vor costa 4,9 milioane de dolari).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro