Abonament gratuit

Subscriere de numai 0,5% pentru oferta Prodplast

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Oferta derulată de Prodplast Bucureşti (PPL) în perioada 20 iunie - 29 august, s-a încheiat cu numai 9.090 de acţiuni subscrise, echivalentul a doar 0,5324% din cele 1,7 milioane de acţiuni incluse în operaţiunea de piaţă, se arată în raportul producătorului de mase plastice remis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Oferta, ce a fost intermediată de IFB Finwest, a fost realizată la preţul unitar de 2,4 lei, cu circa 5% sub cotaţia PPL din data de 11 iunie, ziua anterioară şedinţei în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dat undă verde derulării operaţiunii.

De altfel, în perioada în care s-a des­făşurat oferta, preţul din piaţă a coborât arareori sub 2,4 lei.

Programul, care fusese aprobat de acţionari în adunarea de la finalul lunii aprilie, are drept scop reducerea capitalului social.

După primele şase luni ale acestui an, producătorul de mase plastice a obţinut un profit net de 1,654 milioane de lei, în creştere cu 161% faţă de cel realizat în luna iulie 2018, când compania a raportat un profit de 0,63 milioane de lei, în condiţiile în care cifra de afaceri a urcat cu 56%, până la 36,32 milioane de lei, în aceeaşi perioadă de raportare.

Nord SA, firmă controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, deţine 39,47% din Prodplast, în timp ce SIF Oltenia are 27,54% din producătorul de mase plastice.

Titlurile Prodplast au o lichiditate redusă la BVB, iar raportat la preţul de închidere din data de 2 septembrie, de 2,6 lei, valoarea de piaţă a companiei este de aproape 44,39 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS