Suedia recomandă a patra doză de vaccin pentru persoanele de peste 80 de ani

G.U.
Internaţional / 14 februarie 2022

Suedia recomandă a patra doză de vaccin pentru persoanele de peste 80 de ani

Autorităţile sanitare suedeze au recomandat astăyi o a patra doză de vaccin anti-COVID-19 pentru toate persoanele de peste 80 de ani, precum şi pentru rezidenţii căminelor de bătrâni, indiferent de vârsta acestora, informează AFP, conform Agerpres.

Puţine ţări au implementat până în prezent recomandări pentru administrarea celei de-a patra doze, campania pentru a treia doză fiind în plină desfăşurare pentru menţinerea imunităţii în faţa virusului.

Recomandarea vizează de asemenea persoanele care primesc îngrijire la domiciliu, de asemenea indiferent de vârsta acestora, potrivit Autorităţii de Sănătate Publică care conduce strategia suedeză anti-COVID-19.

Această nouă doză de rapel trebuie administrată la cel puţin patru luni de la doza precedentă, au precizat autorităţile.

"Capacitatea sistemului imunitar de a răspunde la vaccinare şi de a construi o protecţie de durată se diminuează odată cu vârsta. Un rapel consolidează această protecţie", a declarat epidemiologul-şef suedez Anders Tegnell, citat într-un comunicat.

State precum Danemarca sau Spania au anunţat cea de-a patra doză pentru persoanele vulnerabile, în timp ce Israelul a decis administrarea acesteia persoanelor vârstnice.

În Suedia, peste 85% dintre persoanele peste 80 de ani au primit o a treia doză, iar în rândul persoanelor peste 18 ani acest procent este de aproape 55%.

Ţara scandinavă a ridicat toate restricţiile pe 9 februarie, în pofida unui număr ridicat de cazuri de infectare cu varianta Omicron, declarând că protecţia vaccinală a determinat intrarea pandemiei "într-o nouă fază", care face restricţiile mai puţin necesare.

Suedia s-a remarcat în perioada pandemiei, cu precădere în prima fază a acesteia, printr-o strategie mai flexibilă, fără izolare şi fără obligativitatea purtării măştii.

Cu aproximativ 16.500 de morţi la puţin peste 10 milioane de locuitori, bilanţul deceselor din această ţară este uşor mai scăzut comparativ cu media europeană, însă semnificativ mai mare faţă de cel înregistrat de vecinii săi nordici (Danemarca, Norvegia şi Finlanda).

Protecţia defectuoasă a rezidenţilor din căminele de bătrâni în timpul primei faze a pandemiei a fost evidenţiată de un raport în urma unei anchete.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ...

    S.edia mai bine sa o spuna pe sleau " EUTANASIEREA" batranilor peste 80 de ani, ca intelegem mai bine.

     

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

24 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9255
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5904
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9881
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6013
Gram de aur (XAU)Gram de aur294.2340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro