Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Suntem penultimii în UE ca pondere a companiilor cu ritm rapid de dezvoltare

Ziarul BURSA #Companii /

Ţara noastră ocupă penultimul loc în Uniunea Europeană după ponderea companiilor cu ritm rapid de dezvoltare, de numai 2,9% din totalul companiilor cu cel puţin zece angajaţi, pe ultimul loc fiind Cipru (2,7% în 2016), în timp ce prima poziţie este ocupată de Irlanda, cu 16,5%, potrivit datelor aferente anului 2017 publicate ieri de biroul european de statistică Eurostat.

La nivelul Uniunii Europene, 190.000 de companii erau clasificate în 2017 ca fiind companii cu creştere rapidă. Împreună, aceste firme asigură locuri de muncă pentru 16,4 milioane de angajaţi.

Companiile cu ritm rapid de dezvoltare reprezintă peste o zecime (11,3%) din totalul companiilor active cu cel puţin zece angajaţi în economia de afaceri a Uniunii Europene. Această pondere a crescut cu 2,1 puncte procentuale comparativ cu 2014 (9,2%).

Defalcat pe activităţi economice, companiile cu ritm rapid de dezvoltare au predominat în sectoarele de servicii.

Cea mai mare proporţie de companii cu creştere rapidă a fost înregistrată în sectorul comunicaţiilor şi informaţiilor (17% dintre companiile active din sector), urmat de activităţile de servicii administrative şi de suport (15,3%), trans­porturi şi depozitare (14%) şi activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice (12,7%), potrivit sursei citate, preluată de news.ro.

Distribuţia companiilor cu creştere rapidă variază considerabil între statele membre. Cea mai mare proporţie de astfel de firme a fost înregistrată în Irlanda (16,5%), urmată de Spania (15%), Portugalia (14,2%), Olanda (13,9%), Malta (13,7%) şi Suedia (13,6%).

La polul opus, cele mai reduse ponderi au fost înregistrate în Cipru (2,7% în 2016) şi România (2,9%), urmate de Grecia (6,7%), Estonia (7,2%) şi Aus­tria (7,8%).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS