SUPLIMENT EDUCAŢIA - VIRUSUL TRIMIS LA COLŢSucces răsunător al roboticii autohtone

Ziarul BURSA #Companii / 26 iulie 2021

Succes răsunător al roboticii autohtone

Educaţia autohtonă încă mai are motive reale de satisfacţie. Echipa de Robotică a ţării noastre a obţinut locul întâl la Campionatul Internaţional de la Chicago, unde au fost prezente cele mai bune echipe din Statele Unite ale Americii. Iniţial, echipa de Robotică a României AutoVortex a participat la Campionatul Internaţional de Robotică din Federaţia Rusă din aprilie 2021 şi apoi a câştigat locului 1 la Campionatul de Robotică Asia Pacific din iulie 2021, astfel că cele trei divizii ale echipei româneşti au obţinut dreptul de a participa la Cam­pionatul din SUA.

Din 1989 este pentru prima oară când o echipă din afara SUA reuşeşte să câştige locul 1 pe pământ american. Prim-ministrul Florin Cîţu a felicitat echipa de robotică pentru performanţa obţinută la Campionatul Internaţional de la Chicago şi a subliniat că reprezintă o o mândrie pentru şcoala de profil din ţara noastră şi un model pentru generaţia lor: "Felicit echipa de robotică a României şi pe coordonatorul Ionuţ Valentin Panea pentru performanţa excepţională obţinută la Campionatul Internaţional de Robotică de la Chicago. Este un succes binemeritat, care vine după multă muncă, pasiune şi ştiinţa de a lucra în echipă. Sunteţi o mândrie pentru şcoala românească de robotică şi un model pentru generaţia voastră! Urmaţi-vă visul şi aveţi încredere că munca şi determinarea vă vor duce acolo unde vă propuneţi să ajungeţi!". La rândul său ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a felicitat echipa: "Îmi revine deosebita onoare de a felicita AutoVortex, echipa care a reprezentat cu succes România la Campionatul de Robotică Chicago Robotics Invitational 2021. Performanţa lor este una de excepţie: este prima oară când o echipă din afara spaţiului nord-american se impune în acest concurs. Acest succes confirmă încă o dată dezvoltarea unui domeniu al meseriilor emergente în şcoala românească, robotica, şi implicit valoarea celor care îşi dedică timpul şi resursele în acest scop. Robotica este un instrument valoros pentru antrenarea abilităţilor cognitive şi sociale ale tinerilor. În acelaşi timp, robotica înseamnă dezvoltarea de noi abilităţi, care le vor permite elevilor să transfere ingineria în lumea de zi cu zi, adică una din componentele-cheie ale testelor PISA". Sorin Cîmpeanu a afirmat că, odată cu reluarea olimpiadelor şcolare în noul an şcolar, Ministerul Educaţiei a decis să includă în calendarul acestor concursuri organizarea unei olimpiade naţionale de robotică: "Practic, vorbim de recunoaşterea rezultatelor obţinute de toate echipele româneşti care au participat în ultimii ani la concursurile internaţionale, fiindcă pe lângă AutoVortex, avem multe alte echipe câştigătoare în România şi este necesar să stimulăm acest demers în sensul de a acorda mai multă importanţă acestui domeniu, profesorilor şi mentorilor implicaţi în susţinerea echipelor".

Echipa de Robotică a României este coordonată de asist. univ. dr. Panea Ionuţ Valentin din cadrul Departamentului de Finanţe al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi mentorată de studentul emerit Ion Rareş Ştefan. Elevii participanţi au mai fost: Cudrici Dimitrie Sebastian - Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti, Cezar Andrei Dunuţă - Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti, Brînzan Victor - Şcoala Britanică din Bucureşti, Radu Andrei Laurenţiu - Colegiul Naţional "Vladimir Streinu" din Găeşti, Grec Carina Gabriela - Colegiul Naţional "Şcoala Centrală" din Bucureşti, Amariei Claudia Catrinel - Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti, Vasile Theodor Adrian - Colegiul Naţional "Mihai Neculce" din Bucureşti, Iacob Ana Maria - Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti, Caraenache Ştefan - Colegiul Naţional "Matei Basarab" din Bucureşti, Ungureanu Radu - Colegiul Tehnic "Petru Maior" din Bucureşti, Milea Răzvan Iacob - Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti, Ungureanu Victor Bogdan - Liceul Cronos din Bucureşti, Rusu Luca - Şcoala Americană din Voluntari, Vişoiu Mihnea - Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Melnic Mihai - Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Iaşi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. de ce nu ia MApN legatura cu ei sa le proiecteze niste roboti de lupta sau drone de atac?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro