SUPLIMENTAR LA LICITAŢIA DE JOIMFP a atras, vineri, 120 milioane lei de la bănci

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

MFP a atras, vineri, 120 milioane lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, vineri, 120 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 810,8 milioane de lei, la o dobândă de 3,66% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 31 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 120 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte strict pentru această sumă, arată Agerpres.

Ministerul Finanţelor Publice a planificat, în luna ianuarie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 4,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 615 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este mai mică cu 930 de milioane de lei faţă de cea programată pentru luna decembrie şi va fi des­tinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS