Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Suprasubscriere de peste cinci ori pentru oferta Bucovina - Club de Munte

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Companii /

Oferta publică de răscumpărare de acţiuni derulată de Bucovina - Club de Munte (BCM) în perioada 17 - 30 septembrie, a atras interesul investitorilor, care au suprasubscris operaţiunea de piaţă de 5,4 ori, reiese din raportul emitentului remis ieri operatorului pieţei noastre de capital.

Derulată la un preţ de 0,0825 lei/titlu, oferta publică prin care Bucovina - Club de Munte a ţintit răscumpărarea a 5,02 milioane de acţiuni proprii (echivalentul a 3% din capitalul social), a avut un indice de alocare de 0,1854875127, ceea ce înseamnă că la 100 de acţiuni oferite spre răscumpărare, de un acţionar oarecare, acesta a putut vinde 18 la preţul preferenţial.

Probabil, interesul acţionarilor pentru operaţiunea derulată de Bucovina - Club de Munte stă în lichiditatea redusă a acţiunilor BCM, în condiţiile în care preţul la care s-a derulat operaţiunea s-a situat cu puţin peste cotaţia acţiunilor BCM din piaţă pentru întreaga perioadă scursă din momentul anunţului aprobării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a programului şi până în momentul încheierii efective a operaţiunii şi sub valoa-rea nominală a acţiunii, de 0,1 lei.

Astfel, deţinătorii de pachete de acţiuni BCM au avut posibilitatea să îşi transforme în bani investiţia în titlurile unei companii pentru care cu greu ar fi găsit contraparte în piaţa "regular".

Pentru primele şase luni ale anului curent, Bucovina - Club de Munte a raportat un profit net de 0,73 milioane de lei, faţă de o pierdere 0,78 milioane de lei reflectată în situaţiile financiare la jumătatea lunii iunie 2018.

Veniturile din serviciile turistice s-au majorat, după prima jumătate a lui 2019, cu 6,28%, la 4,019 milioane de lei, în timp ce cheltuielile operaţionale au fost de 3,85 milioane de lei, cu 5,74% sub cele de la mijlocul anului trecut.

În plus, rezultatul final a beneficiat de un câştig net din reevaluarea activelor financiare la valoare justă prin profit sau pierdere de 0,47 milioane de lei, faţă de pierderea de 0,53 milioane de lei, suferită de emitent după prima parte a lui 2018.

Valoarea de piaţă a Bucovina - Club de Munte, companie care este controlată de SIF Muntenia (SIF4) cu o deţinere de 67,17%, este de 13,136 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie