Surse: "Aramco" vrea să preia controlul la SABIC

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Surse: "Aramco" vrea să preia controlul la SABIC

Gigantul petrolier saudit "Aramco" intenţionează să cumpere o participaţie de control la producătorul de petrochimice SABIC, fiind posibil să preia întreaga cotă de 70% deţinută în companie de fondul suveran al Arabiei Saudite, spun surse citate de Reuters.

Săptămâna trecută, "Aramco" a confirmat o ştire Reuters care spunea că analizează o posibilă achiziţie a unui "pachet strategic" la "Saudi Basic Industries" Corp (SABIC) de la Fondul de Investiţii Publice, însă acum a refuzat să comenteze din nou informaţia, la fel şi fondul suveran al re­gatului.

Conform surselor, intenţia iniţială a companiei "Aramco" este să cumpere întregul pachet deţinut de Fondul de Investiţii Publice, dar dacă nu va reuşi acest lucru, va prelua un pachet de pes­te 50% din SABIC, devenind acţionar majoritar.

Sursele adaugă că nu a fost luată deocamdată decizia finală au privire la cota pe care o va cumpăra, discuţiile dintre părţi fiind într-un stadiu iniţial.

SABIC, companie listată la Riad, este al patrulea mare producător de petrochimice din lume şi are o capitalizare de piaţă de 385,2 miliarde riali (103 miliarde de dolari).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS