Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

SURSE:Bankia, pe punctul să vândă credite neperformante de 3,4 miliarde dolari

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Bankia, pe punctul să vândă credite neperformante de 3,4 miliarde dolari

Banca spaniolă de stat Bankia este aproape de înstrăinarea unor credite neperformante şi bunuri expropriate de 3 miliarde de euro (3,4 miliarde de dolari) către fondul american Lone Star, spun surse apropiate negocierilor, citate de Reuters.

Lone Star a refuzat, vineri, să facă vreo declaraţie cu privire la această informaţie.

Publicaţia spaniolă El Confidencial a scris, anterior, că discuţiile dintre părţi sunt în stadiu avansat şi ar putea fi încheiate până la finele anului. În plus, confom El Confidencial, activele în cauză ar putea valora circa un miliard de euro.

Răspunzând acestei publicaţii, Bankia a precizat într-o declaraţie către autoritatea de reglementare a pieţei de capital din Spania că a purtat negocieri pentru vânzarea unui portofoliu de bunuri imobiliare expropriate şi credite cu probleme, dar nu a oferit detalii.

Tranzacţia cu Lone Star ar ajuta Bankia să-şi reducă stocurile de credite neperformante după ce sectorul imobiliar din Spania s-a prăbuşit în 2008, ducând economia în recesiune.

După ce a realizat, în 2012 o injecţie de capital de 22,4 miliarde de euro în Bankia, statul spaniol şi-a redus treptat deţinerea de 61% din această bancă.

Instituţia de credit are ca ţintă înstrăinarea de împrumuturi neperformante de 8,8 miliarde de euro până în 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie