Abonament gratuit

Surse: BP vrea să obţină trei miliarde dolari din vânzarea participaţiei la o rafinărie din China

Ziarul BURSA #Internaţional /

Surse: BP vrea să obţină trei miliarde dolari din vânzarea participaţiei la o rafinărie din China

BP Plc vrea să-şi vândă participaţia de 50% deţinută la societatea mixtă chineză SECCO, tranzacţie care i-ar putea aduce gigantului energetic britanic 2-3 miliarde de dolari, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, conform Agerpres.

BP a angajat o bancă de investiţii pentru vânzarea participaţiei deţinute la SECCO, ca parte a programului de renunţare la afacerile în care nu deţine controlul. Încheierea cu succes a tranzacţiei ar reprezenta prima ieşire semnificativă a BP dintr-o afacere din China.

Situată în Caojing, lângă Shanghai, SECCO este cea mai mare rafinărie din China, iar construcţia sa a costat 2,7 miliarde de dolari, conform site-ului BP.

Celălalt acţionar al SECCO este compania de stat "China Petroleum & Chemical" Corp. ("Sinopec"), alături de una dintre subsidiarele sale.

SECCO, societate mixtă înfiinţată în 2001, produce etilenă şi propilenă, folosite pentru fabricarea produselor din plastic şi cauciuc sintetic.

BP a trebuit să plătească o amendă record de 20,8 miliarde de dolari (18,2 miliarde de euro) în urma unei plângeri din partea administraţiei americane pentru ceea ce rămâne în istorie ca unul dintre cele mai grave dezastre ecologice care au lovit Statele Unite ale Americii. În 2010, explozia de pe platforma Deepwater Horizon a ucis 11 persoane şi a provocat scurgerea a 507 de milioane de litri de petrol în mare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie