Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Surse: HSBC taie încă 10.000 de posturi

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Surse: HSBC taie încă 10.000 de posturi

HSBC Holdings Plc, cea mai mare bancă din Europa - după capitalizarea de piaţă, vrea să elimine până la 10.000 de locuri de muncă, adică mai bine de 4% din totalul global, ca parte a unui plan masiv de reducere a costurilor, anunţă Financial Times (FT), menţionând că informaţia - furnizată de surse apropiate situaţiei - vine la numai câteva săptămâni după ce conducerea băncii a anunţat disponibilizarea a peste 4.000 de salariaţi.

Noile reduceri de personal vor afecta în special posturile cu salarii mari şi vin în contextul micşorării dobânzilor, al Brexit-ului şi al războaielor comerciale, conform surselor.

Oficialii HSBC au refuzat să facă declaraţii privind informaţia publicată de FT.

Însă, una dintre sursele citate a declarat: "De ani de zile ştim că trebuie să facem ceva în privinţa bazei noastre de costuri, cea mai mare componentă a acesteia fiind personalul. Acum facem acest lucru, în sfârşit. Există unele modele foarte grele. Ne-am întrebat de ce avem atât de mulţi salariaţi în Europa atunci când am obţinut venituri cu două cifre în anumite părţi din Asia".

HSBC avea 237.685 de angajaţi la nivel mondial, la finele lunii iunie. Noile reduceri de locuri de muncă ar putea fi anunţate în mod oficial la sfârşitul acestei luni, atunci când HSBC îşi va raporta rezultatele financiare aferente trimestrului al treilea, scrie Financial Times. În primul semestru din anul curent, banca a realizat un profit înainte de taxe de 12,41 miliarde de dolari, cu 16% mai mare faţă de acelaşi interval din 2018.

Amintim că, în august, HSBC informa că va elimina circa 4.000 de locuri de muncă într-un nou program de restructurare care presupune şi demiterea directorului executiv (CEO) John Flint după numai 18 luni de mandat.

HSBC l-a demis pe John Flint într-o mişcare surprinzătoare, descrisă de preşedintele băncii ca fiind necesară pentru accelerarea progresului priorităţilor strategice, precum redresarea operaţiunilor din SUA.

Unele surse apropiate situaţiei spuneau, conform Reuters, că plecarea lui Flint este rezultatul diferenţelor de opinie din cadrul conducerii cu privire la aplicarea strategiei sale.

Flint, în vârstă de 51 de ani, a condus operaţiunile de retail şi management al averilor din cadrul HSBC înainte să devină CEO, în februarie 2018. Numirea sa a fost prima decizie majoră luată de primul preşedinte al HSBC, venit din exterior, Mark Tucker, care a intrat în boardul băncii la finele lui 2017.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
Centrul de conferinţe Sheraton
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS