Surse: HSBC taie posturi în Emiratele Arabe Unite

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Surse: HSBC taie posturi în Emiratele Arabe Unite

Grupul bancar britanic HSBC Holdings Plc a eliminat aproape 40 de posturi în Emiratele Arabe Unite, iar Emirates NBD Bank PJSC - circa 100, în condiţiile în care băncile din ţară îşi reduc cheltuielile, conform unor surse citate de Reuters.

Reducerile de locuri de muncă vin într-o perioadă de creştere economică slabă, în special în centrul de afaceri al regiunii - Dubai - care suferă de o încetinire a pieţei imobiliare.

Concedierile din cadrul HSBC au venit după ce banca a raportat o scădere accentuată a veniturilor sale şi a avertizat asupra unei restructurări cos­tisitoare.

HSBC are aproape 3.000 de salariaţi în Emiratele Arabe Unite, parte a totalului de aproximativ 10.000 din Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi regiunea Turciei.

Reducerile de la cel mai mare creditor din Dubai, Emirates NBD, au loc în domenii precum vânzările de consum şi pasivele consumatorilor, conform unei surse. Altă sursă spune că posturile eliminate nu sunt semnificative, în condiţiile în care banca are 12.000 de salariaţi.

HSBC şi Emirates NBD au refuzat să facă declaraţii cu privire la informaţia publicată de Reuters.

Conform surselor, reducerile de personal de la Emirates NBD fac parte din planul de diminuare a costurilor şi de raţionalizare în vederea eficientizării "pe o piaţă cu provocări".

Şi alte bănci din regiune au făcut dis­ponibilizări anul acesta. Conform datelor băncii centrale a Emiratelor Arabe Unite, băncile locale eliminaseră 446 de posturi până la finele lunii septembrie, faţă de perioada similară din 2018, în timp ce băncile străine au făcut angajări.

Personalul de la băncile locale reprezintă mai bine de 80% din cei 35.518 de salariaţi din domeniu, pe care îi are această ţară.

De menţionat că fuziunea dintre Abu Dhabi Commercial Bank, Union National Bank şi Al Hilal Bank a dus la eliminarea a sute de posturi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS