Abonament gratuit

Surse: Nissan vrea să-şi vândă divizia Trading pe un miliard de dolari

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Nissan Motor Co. încearcă să-şi vândă operaţiunile de distribuţie a componentelor şi materiilor într-o tranzacţie care poate fi evaluată la aproximativ un miliard de dolari, sumă care include şi asumarea datoriilor, anunţă Bloomberg, citând surse apropiate situaţiei.

Acestea spun că societatea auto japoneză aşteaptă oferte de la firme de private equity şi de tranzacţii pentru întreaga divizie Nissan Trading Co., iar cumpărătorul va fi selectat până în octombrie.

Nissan Trading a fost creată în 1978. Divizia are operaţiuni în Coreea de Sud, Mexic, India, Marea Britanie, China şi SUA, iar 37% din cifra vânzărilor sale provine din livrarea de componente auto, iar 47% - din materiale. Bloomberg scrie că procesul de vânzare este în derulare, însă nu a fost realizat un acord deocamdată.

Conform Bloomberg, vânzarea diviziei, care a avut vânzări de 676,1 miliarde de yeni (6 miliarde de do-lari) în anul fiscal încheiat în martie, ar ajuta Nissan să obţină lichidităţi necesare redresării. Compania auto care este afectată de declinul vânzărilor în SUA, iar în iulie a accelerat măsurile de restructurare care includ 12.500 de disponibilizări.

Oficialii Nissan nu au răspuns solicitărilor de a face comentarii pe marginea informaţiei publicate de Bloomberg.

Amintim că, recent, Hiroto Saikawa a demisionat din funcţia de director executiv al Nissan, la cererea board-ului, postul său fiind preluat interimar de directorul de operaţiuni Yasuhiro Yamauchi.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie