SURSE:Soţia preşedintelui ANI, angajată consilier la cabinetul preşedintelui ASF Nicu Marcu

M.G.
Miscellanea / 2 septembrie 2021

Soţia preşedintelui ANI, angajată consilier la cabinetul preşedintelui ASF Nicu Marcu

Mirabela Moise, soţia preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Florin Moise, a fost angajată astăzi pe postul de consilier de la cabinetul preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Nicu Marcu, potrivit surselor BURSA.

Mirabela Moise a lucrat anterior tot la Agenţia Naţională de Integritate, fiind consilier. La rândul său, Florin Moise a fost numit în funcţia de preşedinte ANI anul acesta, în luna iunie. Moise lucrează în ANI încă din 2008, conform propriului CV-ului. Acesta a pornit de la postul de consilier la cabinetul preşedintelui ANI, fiind până recent vicepreşedinte.

Conform declaratiei de avere depusă anul acesta de Florin Moise, la ANI, anul trecut, Mirabela Moise sa a câştigat pe postul de consilier 49.437 lei. Acum, conform surselor din cadrul ASF, va câştiga cel puţin 8.000 lei pe lună, adică un venit de cel puţin 96.000 lei pe an.

Opinia Cititorului ( 15 )

 1. Din caza asta au fost secretizate declaratiile de avere la ASF? Angajarea e rasplata?

  1. Vezi că te-ai prins?

   Si tu?

   HOTIIII!

   Catule, ne-au napadit hotii sub domnia ta si a adormitului de la Cotroceni.  

  Cat tuoeu pe fariseul incompetent Marcu! Asta este Marcu! Restul este o masca de doi bani si un rol de doi bani pe care il joaca si care tine la agaricii din ASF care tremura de frica sa nu isi piarda salariile. Fiecare este o rama in felul lui. Marcu cu aia mai puternici ca el si aia din ASF fata de el.

  Asta ati votat în fapt! Ați dorit PNL-ul la putere? Si Johannis președinte? Asta aveți! Bucurati-va! Urrraaa!!!

  Asta nu e un caz singular, peste tot în tara dai de ei. Și la stat și în privat tot asta găsești. De fapt e o mizerie o putreziciune de care nu mai scăpăm. Am ajuns de unde am plecat sau am rămas aceeași - țară si popor de hoți și de prosti!  

  1. Psd ul l-a adus pe Marcu, clovnule!

  politicieni de tot rahatul!

  pe ce pun mana distrug, fura sau vand!

  unde iesti tu Tepes Voda? 

  Sunteti invidiosi, dna a promovat concursul care, de fapt, nici nu a avut loc. Sau a avut loc? dl Voinescu, stiti ceva?

  Asf a scos posturi la concurs dar sunt deja cu dedicatie . Urmariti daca pe postul de director juridic nu va fi promovata Musat, se stie deja. Treaba asta cu posturile scoase la concurs este pentru prosti, se stie pentru cine sunt, nu va agitati sa depuneti dosarele. 

  1. Sigur ca sunt date deja. Asta cu concursurile e o făcătură a lui Marcu împreuna cu Voinescu prietenul lui Sebi Ghiță. Pai voi credeați ca ăștia au venit pentru piata și pentru investitori?

  Marcu deontologul? Marcu corectul? Marcu moralul? Crede Marcu ca este pe mosia lu ma-sa? Este Marcu doar o facatura? O forma fara fond? Nu pot sa cred!

  Buna treaba, marcule! Acum o sa meargă totul strună. Dupa ce o sa te consilieze doamna aceasta .... gata cu reclamatiile pe rca, gata cu problemele de la sife, ce mai! O valoare ca asta e cheia! Pentru început sa ii arate modan, ginerele lu stanescu de la olt, unde are biroul! In caz ca o vede cineva la muncă sa nu confunde ușile. Cum ar fi sa vrea la toaleta si sa intre in birou la voinescu cand da cu lichid corector pe d3claratiile de avere? Nu e frumos

  Nicu Marcu a secretizat salariile pilelor şi sinecuriştilor din ASF. Printre ei, ,,ginerică'' Marius Robert Modan - pe filiera Paul Stănescu (Episodul II)

  Radu Soviani 

  Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 august 

  Am arătat în episodul anterior cum Nicu Marcu a secretizat veniturile obţinute la ASF de către generalul SRI George Viorel Voinescu, 56 de ani, pensionar special, astfel încât opinia publică să nu observe sumele de peste 6.000 de euro lunar tranferate din contribuţiile asiguraţilor, investitorilor pe piaţa de capital şi viitorilor pensionari către fostul membru al Unităţii Securităţii ,,F'' de dinainte de 1989 - anti NATO. 

  George Voinescu nu este singurul sinecurist. Un alt exemplu este al ginerelui baronului Roşu Paul Stănescu, Marius Robert Modan. Despre "ginerică" plimbat prin sinecurile puterii (indiferent PSD-PNL etc.) am scris în premieră încă din aprilie 2021 şi am arătat că a fost promovat de Nicu Marcu, prin delegare şi pe bani mai mulţi, ca şef de serviciu în ASF. 

  Potrivit declaraţiei de avere, ginerele lui Paul Stănescu a reuşit să "topească" 200.000 de euro în mai puţin de un an. Banii cash de la nuntă nu apar în niciun cont. 

  În 2019, înainte de promovare şi înainte de secretizarea din 2021 a declaraţiilor de avere, ginerele lui Paul Stănescu câştiga de la noua sinecură ASF, 14.000 de lei pe lună net. E drept că el uitase să treacă în declaraţia de avere veniturile soţiei, inclusiv cei 347.200 de lei şi 148.160 euro - peste 200.000 de euro, primiţi ca dar de nuntă după ce a luat-o pe fiica lui Paul Stănescu. A uitat chiar că are o soţie (în declaraţia de avere). 

  Sperţul de nuntă de peste 200.000 de euro era, totuşi, vizibil în declaraţia de avere a fiicei lui Paul Stănescu, pe care o ţine Marius Robert Modan. 

  Acum, Nicu Marcu i-a trecut veniturile ginerelui lui Paul Stănescu, la secret. Astfel, veniturile sale de până la 4.000 de euro net lunar nu mai apar în declaraţia de avere depusă în 2021 de proaspătul promovat de către Marcu. 

  Şi tot din declaraţia de avere a ginerelui lui Paul Stănescu rezultă că fiica lui Paul Stănescu, după o scurtă tentativă de sinecură pe la Grindeanu, nu are serviciu, nu câştigă niciun ban, bunăstarea familiei lui Paul Stănescu fiind asigurată din sinecura oferită lui Nicu Marcu, la ASF, care l-a promovat pe ginerică. Salariul lui ginerică este, aşadar, strict secret, iar din declaraţia de avere au dispărut şi cei peste 200.000 de euro ca dar de nuntă pentru o familie de la ţară? A dispărut inclusiv soţia. 

  Secretizare şi pentru prietenul şi fostul meu coleg de la ASF, Daniel Apostol, angajat fără concurs la ASF ca Director şi cu venituri nete de peste 6.000 de Euro lunar. 

  Daniel Apostol este prietenul meu de la The Money Channel. Mai mult, prin 2018, i-am povestit fir-a-păr, într-o vizită făcută la Bruxelles, cum Autoritatea de Supraveghere Financiară a devenit un cuib de infractori, falsificând contracte de asistenţă juridică şi documente bancare. Probabil că s-a dus şi a turnat acolo unde ştie tot ce i-am spus eu, confidenţial, ca prieten, pentru că, începând cu 1 septembrie 2020, a devenit, fără concurs şi prin detaşare, purtător de cuvânt al lui Nicu Marcu şi al fostului securist George Viorel Voinescu, ajungând asfel să obţină şi el venituri lunare secrete. 

  Totuşi, înainte ca Nicu Marcu şi George Viorel Voinescu să decidă în mod ticălos (după data de 1 Martie 2021, când eu pornisem deja investigaţia şi solicitasem veniturile salariale în integralitatea lor), Daniel a respectat obligaţia legală de a îşi declara venitul. Transferat (prin detaşare) ca purtător de cuvânt al ASF din septembrie 2021, el a câştigat net în cele 4 luni din 2020 (septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie) suma de 124.096 lei, respectiv 25.653 euro pentru patru luni, respectiv 6.413 Euro/lună. Legea prevede obligativitatea ca în declaraţia de avere să fie trecute, nesecretizate, veniturile rudelor de grad I. 

  Prin urmare, pentru peste 24.000 de euro net pentru patru luni, suma plătită de asiguraţi, investitori pe piaţa de capital şi viitorii pensionari privaţi este de peste 10.000 de euro brut cheltuiţi în fiecare lună cu directorul de comunicare. Spre comparaţie, atunci când eu prestam printr-un contract de prestări servicii obţinut prin licitaţie publică servicii de purtător de cuvânt şi comunicare pentru ASF, suma brută era de 5.950 de Euro, Nicu Marcu majorând astfel preţul serviciilor de comunicare faţă de 2014 cu aproape 70% şi, în plus, plătind şi un şef de serviciu comunicare (fiu de ambasador şi ziarist pre-decembrist) cu circa 4000 de euro net (circa 6.000 de euro brut), în total peste 16.000 de euro, pentru ceea ce eu împreună cu 2 angajaţi realizam sub nivelul de preţ de 6.000 de euro brut. De aproape 3 ori mai mult. 

  Daniel Apostol ar fi trebuit să fie primul care să se opună secretizării salariilor din sinecurile de la ASF. Nu a făcut-o, probabil din interes personal şi în dauna interesului public. 

  În episodul următor voi demonstra cum şi-au majorat salariile sinecuriştii de la ASF, cu 7%, în plină criză economică (2020), pe baza informaţiilor din interior oferite de prim-vicepreşedintele ASF, Doina Dascălu. 

  link: Nicu Marcu şi fostul lucrător al Securităţii, generalul SRI Voinescu, secretizează salariile uriaşe din ASF (Episodul I) 

  Share Tweet LinkedIn Whatsapp 

  1. Corectie! 

  (mesaj trimis de hateR Rational în data de 25.08.2021, 02:59) 

  Nicu Marcu a continuat și menținut secretizarea salariilor din ASF. Primul care a făcut această mizerie în ASF este copia  

  la indigo a lui Marcu: fostul președinte al ASF Leonardo Badea. El este inițiatorul mizeriei. El e capul răutății.  

  De ce nu se menționează nimic de el?! Pentru că e "mare" vice la BNR? Domnule Soviani fiți exact în detalii. 

  Badea este identic cu Marcu. Frate geamăn. Ambii cu educație efectivă precară dar împopoțonați cu titluri universitare de 

  carton, ambii băieți de spate de bloc provincial ajunși mari cu ajutorul SRI (vezi Badea),  

  ambii ajunși oameni importanți(din condiția lor maximă de ospătari la birt de gară) cu ajutorul partidelor. 

  Ambii au distrus oameni capabili în ASF și au angajat pe salarii vest-europene toate scursurile de cea mai joasă speță.  

  Ambii niște impostori plătiți regește. 15-20.000 de euro lunar (lunar repet). Aș crede chiar că Badea l-a ales special pe Marcu 

  să îi continue "munca" la ASF. [Fragment de comentariu eliminat de MAKE personal] 

  1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1) 

  (mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2021, 07:50) 

  Leonardo Badea este un personaj caticatural parca venit din scrierile lui Caragiale. Cu un nume pe masura,  

  predestinat Leonardo este un impostor plin de el ca toti cei de teapa lui. Nici Leonardo nici Nicu nu sunt ancorati 

  in fenomenul economic international, nu citesc nimic, nu stiu ce se intampla pe lume si nici nu ii intereseaza 

  pentru ca ei au universul lor meschin si limitat unde sunt zei. De carton dar zei. Primul handicap este necunoasterea  

  unei limbi straine iar al doilea este lipsa de capabilitati. Marcu crede ca ASF este tarlaua lui mostentire de la ma-sa  

  si ca rolul lui este sa isi dea salarii mari lui si pupinkuristilor lui. Marcu nu are nici o treaba cu piata,  

  nu are un plan real si nici idei de actiune el crede ca daca da amenzi la Euroins si City Insurance isi indeplineste  

  rolul de presedinte ASF. 

  1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1) 

  (mesaj trimis de MAKE în data de 25.08.2021, 10:10) 

  Amice, iti promit ca daca mai scrii chestia aia pe care ti-am sters-o (a nu-stiu-cita oara),  

  te identific si te dau afara de oriunde pot, inclusiv de la ASF. 

  2. fără titlu 

  (mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2021, 08:42) 

  Cum dracu imbecilii aflati in fruntea PSD, Ciolacu si Stanescu au ajuns sa faca ce vor cu asf. 

  Chiar suntem o tara de tampiti, jucata in picioare de niste cretini? De Marcel si Paul rade lumea cum deschid gura... 

  2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2) 

  (mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2021, 08:52) 

  Prin Misu, Leo si Nicu. Simplu. 

  2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2) 

  (mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2021, 09:03) 

  Conteaza ce ai in cap? Nu. N- am scapat de comunjsm. Fie omu cât de prost, intra vine după post. 

  Buica nu a fost promovat de Stănescu? Si iata ce de minte are. Un singur cuvânt e de spus despre toți. Ticăloși! 

  2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2) 

  (mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2021, 09:12) 

  Bunica este prieten la catarama cu o alta figurative trista a ASF si anume Gradinescu. 

  Prietenia celor doi explica multe mai ales ca Dragoi a declarat ca nu este competent dar este cimsecade. Cum se traduce asta? 

  2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2) 

  (mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2021, 10:57) 

  Iti inteleg obsesia patologica fata de PSD dar rr anunt ca Marcu a fost numit de PNL. Maine saca doresc, in Parlament , 

  PNL + USR pot sa schimbe conducerea. 

  răspunde 

  3. Old news 

  (mesaj trimis de SOV în data de 25.08.2021, 09:07) 

  Aceeasi ciorba reincalzita a mia oara...fara substanta...fara noima 

  răspunde 

  3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3) 

  (mesaj trimis de Mania în data de 25.08.2021, 09:28) 

  e lovit rau la cap...ii e foame de bani ca s-au terminat banii de la city...baga tare soviani ca te mai duci o data in grecia 

  toamna asta daca mai prinzi un pot ca premiul de le city 

  răspunde 

  3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1) 

  (mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2021, 10:14) 

  Daniele, doar atat poti, mai..."ziaristule"?!... 

  ră spunde 

  3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3) 

  (mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2021, 10:17) 

  Deci, cum? Nicu Marcu a secretizat salariile ASF a mia oara? Esti in eroare, prietene! Sa te informez: este prima oara cand 

  o face Marcu. 

  răspunde 

  4. Contractul 

  (mesaj trimis de Jale jale în data de 25.08.2021, 09:10) 

  Degeaba bocesti Soviani, contractul tau cu ASF e mort si ingropat demult...la munca, lasa pomenile 

  răspunde 

  4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4) 

  (mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2021, 09:15) 

  Aaa, au inceput postacii. Ati avut sedinta si vi s-a spus ce sa scrieti sau este pura slugarnicie? 

  Mai unor cu contractul lui Soviani ca acolo s-au facut niste falsuri si nu stiu pe unde scoateti camasa.  

  răspunde 

  4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1) 

  (mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2021, 09:25) 

  Interesant asta cu falsurile...sa le vedem cine a profitat de ele 

  răspunde 

  4.3. Bocet (răspuns la opinia nr. 4) 

  (mesaj trimis de Pardon în data de 25.08.2021, 09:27) 

  Ceea ce spune Soviani nu este bocet ci o atenționare publica asupra calității conducerii ASF. Faptul ca acest sector 

  este neglijat sau chiar ignorat denota carente in educația economică a populației, inclusiv a politicienilor. 

  Bineînțeles ca intervențiile lui Soviani nu sunt suficiente... 

  răspunde 

  4. 4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.3) 

  (mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2021, 09:39) 

  Delir la soviani...e incoerent, inconsecvent tendentios 

  răspunde 

  4.5. pai ce-am facut ma nene maaaa?! (răspuns la opinia nr. 4) 

  (mesaj trimis de ohoo în data de 25.08.2021, 10:15) 

  Soviani ai bagat si tu capu la borcanu cu miere ma? AI luat bani de la asf?...pai slujitor impartial al dreptatii esti tu ma?  

  cat ai luat ma de la asf? spune ma esti manjit cu bani de la asf? ba spune clar: ai avut contract cu asf? ca sa faci ce? 

  s;puneeeee!!! 

  răspunde 

  4. 6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.4) 

  (mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2021, 10:21) 

  Vorbe, prietene..tu.arunci cu vorbe, doar. Soviani vine cu dovezi. V-a luat dracu'! 

  răspunde 

  4.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.5) 

  (mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2021, 10:22) 

  Esti turbat, eh?! 

  răspunde 

  4.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.5) 

  (mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2021, 10:56) 

  Adevarul doare așa-i? Modane nu mai fi penibil și nu mai posta comentarii. Tu trebuie sa devii o umbra ca sa nu te linșeze aia 

  care muncesc pe brânci in ASF și de care Marcu își bate joc in timp ce tine in brațe toate păcatele ca tine.  

  Sfatul este și pentru Cristi Ciolacu. 

  răspunde 

  4.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4) 

  (mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2021, 12:44) 

  Marcello, iar te bagi in seama? Ai primit ordin sa ataci ? Atat poti si tu ca de altfel ai platfus profesional ! 

  Ia zi ma , sa auda si publicul consumator de asigurari ce salariu iti dau astia ? Daca ar fi dupa cat esti de competent ar 

  trebui sa aduci bani de acasa si sa il platesti pe nicu ca te tine director pe asigurari taman acum cand se scufunda  

  piata rca , iar tu nu ai habar de cand e rca in romanica.... 

  răspunde 

  5. fără titlu 

  (mesaj trimis de Jeleny în data de 25.08.2021, 10:54) 

  Dar Nădrag Larisa ? Mai e in ASF ? Ea de ce nu a figurat niciodata ca angajată ? 

  răspunde 

  5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5) 

  (mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2021, 11:03) 

  Este consiliera lui Gradinescu. Va închipuiți un dialog între cei doi pe tema sifelor sau a lui City Invest? Foooarte tare! 

  răspunde 

  6. fără titlu 

  (mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2021, 10:58) 

  Asta jurnalism adevarat! ca interesul publIc e sa vedem ce a facut ala cu banii declarati! Dezbatem daruri de nunta :))) 

  maine ce facem?! cine pune botu 

  răspunde 

  6.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6) 

  (mesaj trimis de Daa daa în data de 25.08.2021, 11:05) 

  Asaa daa...a nustiu cata oara cand ii da cu banii de la nunta....cat poate sa decada si omu asta...crapa foamea in el... 

  cand aparea cu ani in urma la tv mi se,parea un jurnalist cat de cat constiincios...acu pare un furibund flamand sa atace  

  cu orice pret...si ma intreb ce il motiveaza sa decada intr-atat ca profesionalism...parca nu cred aia cu purcoiul de bani  

  de la asf

  MUSAT VA FI CASTIGATOAREA MARELUI CONCURS LA ASF. DIRECTOR JURIDIC INCOMPETENT, USOR DE MANIPULAT.

  ALOOO, AUTORITATILE SE SESIZEAZA? SAU LE SESIZAM NOI? 

  1. Sigur ea va fi numita. Nu e concurs e doar o numire pe post mascata. Concureaza ea cu ea. E pusa acolo de Armeanu si de Grafinescu pentru ca face ce vor astia. Nu ca doamna de la avizare mj care a respectat legea si a incomodat. Toate lucrurile tampite din asf pe toate cele trei piete in juridic sunt facute cu doamna musat. City, euroins, scandaluri la sife, tot trece prin juridic. Nu pe la petrescu ca

   el semna ca notarul. Petrescu cantitate neglijabila facea ce ii zicea musat. Sanctiunile nn, tot ce s-a facut in asf de cand e sef serviciu cu ea sunt facute. Sau mai mult nefacute. Cum poate un om care nu doreste puscaria pentru city sau alte facaturi sa o vrea tocmaj pe aceasta doamna atat de alunecoasa si atat de manipulatoare cu legea? Fercala, fratila, si alte elucubratii toate sunt si marca musat. Petrescu nu a existat de fapt, musat facea totul si toate mizeriile si acum e promovata pentru asta. Domnu Catu, se aude? Sanctiunea NN, sa ne zica doamna musat cum a lucrat-o din juridic. Tot ce s-a intamplat cu city, doamna musat e cea mai implicata si e mintea din umbra. Iar acum a facut un clan in juridic cu fina ei. Aia tine locul de sef serviciu cald pana iese treaba cu director juridic pe viata pt musat.  

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro