Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

Surse: UE, posibil să oblige Ikea la plata retroactivă a unor taxe în Olanda

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Surse: UE, posibil să oblige Ikea la plata retroactivă a unor taxe în Olanda

Inter Ikea, grupul care deţine brandul IKEA, ar putea fi obligat de Comisia Europeană să plătească până la finele acestui an taxe în valoare de mai multe milioane de euro către statul olandez, conform unor surse citate de Reuters.

Sursele spun că Executivul comunitar vrea să finalizeze în lunile următoare o investigaţie amplă lansată în 2017 asupra grupului Inter Ikea. Informaţiile preliminare ale Comisiei Europene arată că două decizii fiscale acordate de autorităţile olandeze în 2006 şi 2011 au redus în mod semnificativ taxele plătite de Inter IKEA Systems, ceea ce i-a oferit un avantaj incorect faţă de alte companii, încălcând prevederile UE privind ajutoarele de stat.

Autorităţile de la Bruxelles au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la informaţia publicată de Reuters.

La începutul anilor 1980, IKEA şi-a schimbat modelul de business într-un model de franciză. În urma modificării, Inter IKEA Group nu deţine magazinele IKEA, astfel că toate magazinele IKEA din întreaga lume plătesc o taxă de franciză de 3% din cifra lor de afaceri către Inter IKEA Systems, o subsidiară a Inter IKEA Group cu sediul în Olanda.

Acest dosar face parte dintr-o campanie mai amplă referitoare la facilităţile fiscale acordate companiilor multinaţionale de unele state membre UE.

Comisia a lansat investigaţia în acest caz în urma unui raport din 2016 al "verzilor" din Parlamentul European, care estima că IKEA a evitat plata unor taxe de un miliard de euro timp de şase ani.

Ieri, oficialii Inter Ikea au declarat: "La fel ca toate celelalte companii care lucrează sub marca IKEA, Inter IKEA Systems BV este angajată să plătească impozite în conformitate cu legile şi reglementările din oricare ţară în care operează. Considerăm că şi în aceste cazuri am plătit valoarea corectă a impozitelor".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS