Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Sute de mii de britanici cer, prin petiţie, renunţarea la Brexit

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Sute de mii de britanici cer, prin petiţie, renunţarea la Brexit

Peste 800.000 de britanici au semnat o petiţie prin care îi solicită Guvernului să oprească procesul de ieşire a Regatului Unit din Uniunea Europeană (Brexit).

Textul petiţiei a fost publicat pe site-ul Parlamentului britanic.

Conform presei internaţionale, semnatarii petiţiei au declarat: "Guvernul susţine cu regularitate că părăsirea UE este voinţa poporului. Noi trebuie să punem capăt acestei afirmaţii, demonstrând forţa susţinerii opiniei publice, astăzi, în favoarea unei rămâneri în UE".

Conform regulilor din Marea Britanie, Parlamentul trebuie să analizeze posibilitatea organizării unei dezbateri a oricărei petiţii semnate de peste 100.000 de persoane.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a stabilit, în decembrie anul trecut, că o ţară poate reveni în mod unilateral asupra deciziei sale de a părăsi UE, fără să consulte celelalte state membre.

Ieri, însă, premierul britanic Theresa May şi-a exprimat speranţa că Regatul Unit va părăsi UE cu un acord. Domnia sa a ajuns ieri la Bruxelles, unde, începând de ieri, se desfăşoară summit-ul UE, în cadrul căruia va încerca să convingă celelalte 27 de state membre ale blocului comunitar să amâne Brexitul până la 30 iunie, de la termenul acutal: 29 martie.

Tot ieri, Catherine McGuinness, cea care supervizează politicile financiare din City of London (cartierul financiar), a declarat că prelungirea datei ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi doar un "plasture", dacă problemele dificile sunt lăsate nerezolvate.

Domnia sa a spus: "Este imperativ să evităm un Brexit fără acord. O prelungire ar fi binevenită şi sperăm că partenerii noştri din UE vor fi de acord. Dar va fi doar un plasture dacă problemele majore nu sunt rezolvate. Simt că suntem prinşi într-o roată pentru hamster".

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie