SVB şi doi directori de top ai băncii, daţi în judecată de acţionari pentru fraudă

S.B.
Internaţional / 14 martie

SVB şi doi directori de top ai băncii, daţi în judecată de acţionari pentru fraudă

SVB Financial Group şi doi directori de top au fost daţi în judecată, luni, de acţionari, care îi acuză că au ascuns modul în care creşterea ratelor dobânzilor face ca divizia sa Silicon Valley Bank (SVB), care s-a prăbuşit săptămâna trecută, să fie "vulnerabilă în mod special" la retragerile masive de fonduri de către deponenţi, informează news.ro.

Acţiunea colectivă propusă împotriva SVB, a directorului general Greg Becker şi a directorului financiar Daniel Beck a fost depusă în instanţa federală din San Jose, California.

Acesta pare a fi primul dintre multele procese probabile legate de închiderea SVB, pe care autorităţile de reglementare din SUA au plasat-o sub administrare pe 10 martie, în urma unui val de retrageri de depozite.

SVB a surprins piaţa cu două zile mai devreme, dezvăluind o pierdere de 1,8 miliarde de dolari după impozitare din vânzările de activei şi că plănuia să strângă capital, în timp ce se străduia să îndeplinească cererile de răscumpărare.

Silicon Valley Bank avea active estimate la 209 de miliarde de dolari şi depozite de 175,4 miliarde de dolari înainte de prăbuşire, în cel mai mare faliment bancar din SUA de la criza financiară din 2008.

Prăbuşirea sa a stârnit temeri de contagiune printre alţi creditori care se adresează şi clienţilor bogaţi, inclusiv startupurile tehnologice şi companiile susţinute cu capital de risc, precum şi marile bănci regionale.

În procesul înregistrat luni, acţionarii conduşi de Chandra Vanipenta au declarat că SVB, cu sediul în Santa Clara, California, nu a dezvăluit modul în care creşterea ratelor dobânzilor i-ar submina modelul de afaceri şi îl va lăsa în situaţii mai proaste decât băncile cu baze de clienţi diferite.

Procesul urmăreşte despăgubiri neprecizate pentru investitorii SVB din perioada 16 iunie 2021 - 10 martie 2023.

SVB Financial Group a declarat luni că va explora alternative strategice pentru ceea ce va rămâne din companie, care acum este lipsită de principala sa activitate bancară.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Și primele împărțite la angajați cu câteva ore înainte de colaps de 850 000 000 $ ce se mai aude

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro