Swiss Capital se aşteaptă la creşteri consistente ale profitabilităţii TeraPlast

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 februarie 2022

TeraPlast

TeraPlast

Compania îşi va publica, luni, rezultatele preliminare pentru anul trecut

Swiss Capital se aşteaptă ca TeraPlast (TRP) să raporteze creşteri consistente ale profitabilitate pentru anul trecut, conform unui raport publicat ieri pe portalul BVB Research Hub.

Pentru trimestrul al patrulea al anului trecut, Swiss estimează că producătorul de materiale de construcţii este posibil să raporteze un profit net de 8,4 milioane de lei, de şase ori mai mare decât cel din ultimele patru luni ale lui 2020, în timp ce pentru tot anul prognoza este 51,7 milioane de lei, în creştere cu 61% faţă de rezultatul net a lui 2020. TeraPlast îşi va publica luni rezultatele preliminare pentru anul trecut.

Conform raportului, aşteptările Swiss sunt ca, în trimestrul al patrulea vânzările TeraPlast să urce în ritm anual cu 80%, la 157 milioane de lei, pe baza preţurilor mai mari şi a volumelor în creştere. În cazul segmentului instalaţiilor aşteptările sunt pentru o creştere anuală de 67%, la 101 milioane de lei, în timp ce pentru segmentul Granule creşterea estimată este de 136%, la 41 milioane de lei, iar pentru Ferestre şi Uşi se prognozează o creştere de 10%, la zece milioane de lei.

În opinia Swiss, pentru trimestrul al patrulea este posibil ca TeraPlast să raporteze un nivel al EBITDA de 18,5 milioane de lei, de 2,5 ori mai mare decât cel din ultimele patru luni ale lui 2020, în timp ce pentru marja EBITA aşteptările sunt să atingă 11,8%, faţă de 8,5% cu un an în urmă.

EBITDA reprezintă câştigul firmei înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare, şi în esenţă reflectă performanţa operaţională a companiei.

Swiss Capital a iniţiat acoperirea TeraPlast în data de 24 martie 2021, cu o poziţie "Neutră", ceea ce însemna că la acel moment societatea de intermediere estima că acţiunea TRP avea un potenţial de creştere sau scădere mai mic de 15%, în următoarele şase - douăsprezece luni. În rapoartele din 27 iulie şi 26 octombrie, publicate după ce compania îşi anunţase rezultatele pentru primul semestru, respectiv trimestrul al treilea, Swiss şi-a menţinut poziţia "Neutră" faţă de TeraPlast.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5878
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8379
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.2719

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb