Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Sylvie Goulard, convocată de PE la o a doua audiere

I.I.
Internaţional /

Sylvie Goulard (Sursa foto: Twitter)

Sylvie Goulard (Sursa foto: Twitter)

Parlamentul European (PE) a convocat-o miercuri pe candidata franceză Sylvie Goulard la o a doua audiere, prevăzută joi dimineaţa, pentru a-i permite să disipeze îngrijorări cu privire la integritatea sa, relatează AFP.

"Doamna Goulard a fost convocată joi dimineaţa la o a doua audiere, de la orele (locale) 9.30 (10.30, ora României) la 11.00 (12.00, ora României), în cursul căreia i se vor pune 13 întrebări. O decizie va fi luată după aceea cu privire la capacitatea sa de a fi numită sau nu comisar", a declarat o purtătoare de cuvânt a Partidului Popular European (PPE).

Un efemer ministru al Apărării, Sylvie Goulard este vizată de o anchetă judiciară în Franţa, într-un dosar al unor presupuse angajări fictive ele unor eurodeputaţi din cadrul MoDem, care au obligat-o să demisioneze din Guvern în iunie 2017.

Candidata la portofoliul de comisar însărcinat cu piaţa unică a rambursat 45.000 de euro, în urma unei anchete a PE, sumă care corespunde salariului pe o perioadă de opt luni a unuia dintre asistenţii săi, cu privire la care nu a putut furniza vreo "probă a unei activităţi".

Gulard, care a negat orice "intenţie fruaduloasă", a declarat în cursul audierii sale la 2 octombie că este vorba despre o "problemă de resurse umane".

Sylvie Goulard a revenit, de asemenea, asupra postului său de "consultantă", plătit cu "peste 10.000 de euro" pe lună, a unui grup de reflecţie american, Institutul Berggruen, din octombrie 2013 în ianuarie 2016, pe când era eurodeputată.

Acest organism a fost înfiinţat de către un miliardar germano-american, Nicolas Berggruen, catalogat de revista Forbes drept un investitor financiar "vultur".

Recunoscând că salariul său poate "ridica întrebări", franceza a subliniat că acest post a fost declarat şi că nu a avut "nicio legătură de vreun fel cu activităţile comerciale" ale angajatorului său.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
Centrul de conferinţe Sheraton
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS