Symmetrica anunţă o nouă investiţie de 48 milioane euro

R.S.
Companii / 28 martie

Symmetrica anunţă o nouă investiţie de 48 milioane euro

Symmetrica anunţă o nouă investiţie în fabrica de pavaje şi dale din beton din zona de Sud-Est a Europei, în valoare de 48 de milioane de euro, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, "Situată în Bolintin Vale - Ilfov, noua noastră fabrică de prefabricate va fi un simbol al excelenţei şi al progresului tehnologic. Cu o suprafaţă impresionantă şi capacităţi de producţie extinse, această unitate reprezintă un pilon esenţial în sprijinirea creşterii şi dezvoltării regionale şi înglobează tehnologii noi pentru piaţa românească", a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al companiei.

Potrivit afirmaţiilor sale, noua unitate de producţie este amplasată pe un teren de peste 120.000 mp şi va avea o suprafaţă construită de 18.000 de metri pătraţi. De asemenea, aceasta va dispune de două parcuri fotovoltaice amplasate pe un teren de 20.000 mp. Acestea vor asigura cca. 60% din totalul energiei necesare pentru funcţionarea unităţii. Această iniţiativă reflectă angajamentul ferm al companiei faţă de sustenabilitate şi responsabilitate ecologică. Prin adoptarea energiei solare, Symmetrica îşi propune să reducă amprenta de carbon şi să promoveze utilizarea surselor de energie regenerabilă, se menţionează în comunicat.

"Fabrica din Bolintin Vale va fi inaugurată în această toamnă. Fiind amplasată în apropierea unităţii pe care deja o deţinem, încă din 2011, în proximitatea Capitalei, am decis migrarea activităţii din aceasta către noua locaţie, optimizând astfel întreaga producţie", a mai spus Sebastian Bobu, este notat în comunicat.

Investiţia necesară, în valoare de 48 de milioane de euro, a fost asigurată atât din fonduri proprii, cât şi prin credite bancare. În acest sens, Symmetrica a contractat un credit în valoare de cca. 35 de milioane de euro de la Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, se arată în comunicat.

"Suntem un partener solid pentru Symmetrica, una dintre afacerile locale de succes şi cel mai mare producător român de pavele şi borduri. Ne bucurăm să susţinem extinderea companiei şi impunerea ca lider regional, printr-o nouă unitate de producţie care prioritizează dezvoltarea durabilă şi sustenabilă. Colaborarea noastră, pe termen lung, confirmă expertiza pe care BCR o are pe proiecte de industrializare, retehnologizare şi modernizare a infrastructurii, dar şi faptul că împreună putem să dezvoltăm afaceri sănătoase şi puternice pentru o Românie inteligentă financiar", a declarat Romeo Antoche, Director Executiv Centru de Afaceri Corporate BCR, se relatează în comunicat.

Dispunând de 4 linii de fabricaţie în prima fază, fabrica din Bolintin Vale va mai avea linii de prelucrare suprafeţe şi tratamente speciale cât şi de splitare blocuri de beton. Una dintre cele mai notabile caracteristici ale acestei fabrici este integrarea celei mai moderne tehnologii de producţie a pavelelor şi dalelor din beton. Dotată cu echipamente de ultimă generaţie şi procese de fabricaţie inovatoare, fabrica Symmetrica este pregătită să ofere produse de cea mai înaltă calitate, adaptate cerinţelor şi necesităţilor pieţei actuale, conform sursei citate.

"Noile tehnologii înglobate în această unitate de producţie ne vor da posibilitatea de a ne extinde portofoliul de produse şi de a lansa game noi, cu specificaţii unice pe piaţa locală, atât din punct de vedere al design-ului, cât şi al proprietăţilor. Cele 4 linii ce vor fi puse în funcţiune în prima fază vor fi folosite pentru producţia de pavele, dale, borduri, rigole", a subliniat reprezentantul Symmetrica, se menţionează în comunicat.

De asemenea, fabrica ce va fi inaugurată în această toamnă va contribui la majorarea producţiei totale a Symmetrica cu 30%, având o capacitate de 15.000 mp pe zi. Privind retrospectiv, odată cu această noua fabrică, în cei 30 de ani de la înfiinţare Symmetrica a realizat investiţii care, în total, depăşesc 110 milioane de euro, este notat în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb