System Innovation Romania a depăşit plafonul de 2.6 milioane euro venituri în 2023

R.S.
Companii / 10 aprilie

Ciprian Condur, Managing Partner, System Innovation România

Ciprian Condur, Managing Partner, System Innovation România

System Innovation Romania, principalul partener SAP Business One pe piaţa locală, a depăşit plafonul de 2.6 milioane euro venituri în 2023, obţinând o creştere anuală de 21,5%, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, cifra de afaceri a fost obţinută preponderent din servicii de consultanţă şi implementare pentru sistemul ERP SAP dedicat companiilor medii, completate de Business Intelligence şi automatizare. Proiectele au alternat între implementări noi de SAP Business One şi alinierea sistemelor informatice la cerinţele legislative asociate SAF-T, RO e-Factura şi RO e-Transport. Doar pentru implementarea eFactura la clienţii care utilizează sistemul ERP SAP Business One, compania a prestat peste 5.000 ore de muncă.

În 2023, System Innovation Romania a adăugat peste 250 de noi utilizatori de SAP Business One, în industrii diverse cum ar fi producţie, distribuţie, service. SAP Business One s-a dovedit o soluţie versatilă, fiind utilizată de companii medii şi mari, atât în faza de creştere cât şi la maturitate, când procesele şi cerinţele de business sunt complexe. Cele mai mari zece companii sau grupuri de companii care au implementat SAP Business One totalizează o cifră de afaceri de peste 500 milioane euro. Pentru astfel de companii, System Innovation a pregătit de timpuriu sistemul ERP SAP Business One pentru adaptarea la schimbările legislative, reuşind să implementeze încă din prima etapă raportarea SAF-T la clienţii din categoria mari contribuabili, se arată în comunicat.

Anul trecut, System Innovation Romania a schimbat şi structura organizaţională, formând un departament care se ocupă exclusiv de dezvoltarea unor noi aplicaţii de business. Totodată, echipa a crescut cu 7 noi angajaţi, ajungând la un total de 35. Una dintre provocările majore ale anului precedent a fost eliminarea facilităţilor fiscale pentru specialiştii IT, salariile fiind cel mai mare cost. System Innovation Romania a compensat diferenţele salariale şi a oferit tuturor angajaţilor acelaşi salariu net ca anterior, se precizează în comunicat.

"În 2023 ne-am concentrat pe consolidarea activităţii. Am lucrat foarte mult în conturile existente pentru alinierea la schimbările legislative, ajutându-ne clienţii să depăşească cererile de raportare pentru SAF-T, eFactura şi eTransport. Estimez la peste 5.000 ore de muncă doar pentru implementarea eFactura, resurse pe care nu le-am putut aloca proiectelor noi câştigate anul trecut.

Totodată, am înfiinţat un departament nou care să dezvolte idei noi de business. Ne-am dat seama că avem câteva direcţii bune de dezvoltare, în special aplicaţii mobile pentru optimizarea anumitor activităţi în SAP Business One, dar pe care nu le putem pune în practică fără resurse alocate exclusiv.

Nu au lipsit nici proiectele noi, unele chiar complexe, care ne-au permis o creştere a cifrei de afaceri cu 21.5%. Profitabilitatea a scăzut însă în 2023, atât din cauza creşterii fiscalităţii în general, dar mai ales pentru că am suplinit pierderea salarială generată de eliminarea facilităţilor pentru specialiştii IT. Pentru noi, salariile sunt principalul cost, însă un obiectiv mai important decât profitabilitatea este motivarea angajaţilor şi menţinerea unui climat de stabilitate şi dezvoltare profesională continuă", declară Ciprian Condur, Managing Partner, System Innovation România, potrivit sursei citate.

Pentru 2024, System Innovation Romania se aşteaptă la un an stabil, cu un număr mai mare de proiecte noi şi o creştere susţinută în domeniul Business Analytics. Compania are în plan angajarea a încă 7-8 persoane, atât pentru roluri tehnice, cât şi de consultanţă. O schimbare majoră la nivelul politicii de resurse umane este orientarea către poziţii remote şi oameni care lucrează în alte oraşe decât Bucureşti şi Cluj-Napoca, unde compania are birouri fizice, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0237
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8519
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.7888

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb