TANCZOS BARNA, DESPRE DEFRISĂRILE ILEGALE:"Nu aş putea să spun că există un control total, dar pot să afirm fără exagerare că au fost reduse"

S.B.
Politică / 30 iunie 2022

"Nu aş putea să spun că există un control total, dar pot să afirm fără exagerare că au fost reduse"

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, admite că tăierile ilegale de copaci nu sunt complet "ţinute sub control" în România, dar subliniază că acestea au fost semnificativ reduse, inclusiv datorită implicării societăţii civile, informează news.ro.

"Ar fi o exagerare că sunt ţinute sub control pentru că ar însemna să controlăm complet acest fenomen (al tăierilor de arbori - n.r.). Nu aş putea să spun că există un control total, dar pot să afirm fără exagerare că au fost reduse, şi nu este doar meritul ministerului, este şi meritul ONG-urilor care au venit de foarte multe ori în sprijinul ministerilui şi în sprijinul autorităţilor de control. Este şi meritul sutelor de mii de cetăţeni care folosesc SUMAL şi folosesc Inspectorul Pădurii ca să verifice acele transporturi pe drumurile publice", a afirmat ministrul Mediului, miercuri, la Euronews România.

Tanczos Barna a mărturisit că şi el foloseşte aceste instrumente de control atunci când merge în teritoriu şi că în ultima perioadă nu a găsit niciun transport ilegal pe principalele artere rutiere.

"Modul de operare acuma este la volum, unde marja aceea poate să mai fie o soluţie pentru cei curajoşi, dar acolo unde se constată că există o diferenţă, acolo se confiscă, pe de o parte, lemnul. Pe de altă parte, dacă trece de o anumită cantitate, se confiscă şi mijlocul de transport. Deci trebuie să fii chiar curajos să încalci legea pe drumurile publice, pentru că dacă eşti prins rişti să rămâi fără maşina de câteva zeci de mii de euro", a precizat Tanczos Barna.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. orice furt poate fi dovedit mai putin asta cu lemne . nu se vrea . este exact ca atunci cand se furau capace de canalizare , in loc sa se interzica primera lor de centrele de colectare , se faceau pinde pentru hoti .

    Aplicatia Insp padurii mai functioneaza?

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6717
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1335
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7103
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.7148

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb