TANCZOS BARNA: "Obiectivul nostru este să creştem suprafeţele de protecţie la cel puţin 75% din suprafaţa parcurilor naţionale"

G.D.
Politică / 11 august

"Obiectivul nostru este să creştem suprafeţele de protecţie la cel puţin 75% din suprafaţa parcurilor naţionale"

Ministrul Mediului, Tanczoz Barna, afirmă, astăzi seară, că obiectivul asumat în programul de guvernare este creşterea suprafeţelor de protecţie la cel puţin 75% din suprafaţa parcurilor naţionale, relatează News.ro.

"Obiectivul nostru, asumat în programul de guvernare, este să creştem suprafeţele de protecţie la cel puţin 75% din suprafaţa parcurilor naţionale. Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei (PNDVC) este primul în care am început acest proces. Astăzi, la Băile Herculane, am început consultările privind extinderea zonelor de protecţie strictă şi integrală cu administraţia parcului, reprezentanţii structurilor silvice, reprezentanţii autorităţilor locale şi cu cei ai organizaţiilor neguvernamentale", a transmis, astăzi seară, ministrul Mediului.

Tanczos Barna afirmă că în Domogled - Valea Cernei avem cele mai reprezentative păduri virgine de fag din Europa, aspect confirmat inclusiv de UNESCO.

"Astăzi suprafaţa de protecţie este la 56%. Pentru a atinge dezideratul de 75%, avem nevoie, pe lângă identificarea noilor suprafeţe cu adevărat valoroase din punct de vedere ecologic, care urmează să fie introduse sub protecţie, să schimbăm mentalităţile şi să îi atragem de partea noastră pe toţi factorii interesaţi. Trebuie să armonizăm obiectivele de protecţie a naturii şi asigurarea unui trai decent pentru comunităţile locale. Parcurile naţionale din România trebuie să ofere oportunităţi, nu doar limitări pentru locuitorii acestor zone", a mai transmis ministrul.

Potrivit acestuia, după primele consultări, s-a concluzionat că trebuie să regândim silvicultura din parcurile naţionale.

"Avem nevoie de un management silvic diferit faţă de cel aplicat în pădurile de producţie, adaptat nevoilor de conservare dar şi a nevoilor comunităţilor locale. De asemenea, este obligatoriu ca lemnul de foc pentru comunităţile locale să fie asigurat în continuare şi, nu în ultimul rând, Romsilva trebuie să investească în tehnologii de exploatare moderne, non invazive, pentru ca orice lucrare silvică din Parc să aibă un efect minim asupra ecosistemelor", a mai transmis ministrul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. si vom angaja ursii sa le pazeasca,

    Deja ii invatam maghiara. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro