TANCZOS BARNA:"Toate finanţările care vin de la Budapesta sunt legale"

S.B.
Politică / 10 august

"Toate finanţările care vin de la Budapesta sunt legale"

MInistrul Mediului Tanczos Barna a declarat că toate finanţările care vin de la Budapesta către asociaţiile sau fundaţiile maghiare din România sunt legale, iar UDMR nu a folosit niciodată aceşti bani pentru activităţi politice sau cu scop politic, informează news.ro.

"În ceea ce priveşte destinaţia acestora, nu doar vorbitorii de maghiară beneficiază de ele, multe dintre ele sunt finanţări pentru investiţii de utilitate publică", a completat el.

"Toate finanţările care vin de la Budapesta către asociaţii sau fundaţii sunt finanţări legale. În niciun caz nu ar fi acceptat nicio asemenea asociaţie sau nicio fundaţie finanţări ilegale. În ceea ce priveşte destinaţia acestora, nu doar vorbitorii de maghiară beneficiază de ele, multe dintre ele sunt finanţări pentru investiţii de utilitate publică. Toate patinoarele sunt deschise pentru toţi care vor să practice hochei sau vor să patineze. Investiţia pentru dezvoltarea capacităţii de intervenţie chirurgicală la Spitalul din Miercurea Ciuc este o investiţie pentru toţi cetăţenii României. Este incorect să spunem că aceste finanţări sunt pentru vorbitorii de limbă maghiară", a afirmar Tanczos Barna, întrebat despre faptul că MAE a precizat că nu există un acord între România şi Guvernul de la Budapesta privind finanţările de milioane de euro pentru asociaţii şi fundaţii, inclusiv una condusă de el, şi în contextul în care mass-media a relatat că numai persoanele vorbitoare de limba maghiară au acces la aceste fonduri.

MInistrul Mediului a adăugat că aceste finanţări respectă legislaţia naţională.

"Finanţările, încă o dată, respectă legislaţia naţională, legislaţia europeană, în niciun caz nu vorbim de finanţări ilegale. Dacă se consideră, la nivel diplomatic, că este nevoie de un acord, cu siguranţă acel acord va exista între cele două ministere, Ministerul de Externe din România şi Ministerul din Ungaria", a completat Tanczos Barna.

Întrebat despre faptul că din 2018, MAE susţine că nu există un acord în această privinţă pentru finanţările din Transilvania, Barna a răspuns: "Dacă este necesar, cu siguranţă va exista".

Chestionat ce implică o astfel de finanţare şi ce trebuie să îndeplinească o fundaţie care primeşte astfel de bani de la guvernul maghiar, ministrul a replicat: "Finanţările sunt bazate pe cererile care se trimit de către asociaţii şi fundaţii către entităţile care finanţează minorităţile naţionale, minoritatea maghiară din alte state decât Ungaria şi ele se evaluează la instituţiile financiare. Nu ştiu care sunt".

De asemenea, întrebat dacă banii au fost utilizaţi pentru campaniile politice ale UDMR, ministrul Barna a precizat că "niciodată UDMR nu a folosit bani din Ungaria, nu a beneficiat de finanţare niciodată şi banii primiţi pentru aceste activităţi nu au fost folosiţi niciodată pentru activităţi politice sau cu scop politic."

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Pentru voi, UDMR-istii, tot ce vine de la Budapesta este legal si bine-venit.

  Romania si romanii va deranjeaza pe voi, nu Ungara, dar cu toate astea va incasati banii de la romani si sunteti in Parlamentul lor. 

  1. Sunt tari in care finantarile externe sunt ilegale, se poate si la noi, dar nu se vrea! Pot ungurii sa faca ce vor, statul roman e fara replica, niste lasi si lipsiti de patriotism!

   Corect, romanii sunt slabi, lasi facuti sa fie sclavi...

   Se cam uita, ca taxe platim si noi, in Romania. Putin din aceste taxe se reintorc, pt. prosperitatea celor maghiari.

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro