Taxa pentru pod de la Feteşti şi Vadu Oii ar putea fi eliminată printr-un proiect PNL

D.Ţ.
Miscellanea / 24 iunie 2021

Taxa pentru pod de la Feteşti şi Vadu Oii ar putea fi eliminată printr-un proiect PNL

Taxele pentru podurile Cernavodă - Feteşti şi Vadu Oii - Giurgeni ar putea fi eliminate, dacă un proiect de lege aprobat de Comisia de Transporturi a Camera Deputaţilor trece de votul plenului, care este decizional. Proiectul este iniţiat de deputatul PNL Bogdan Huţucă. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că nu susţine eliminarea taxei pentru pod, deoarece veniturile obţinute sunt folosite pentru întreţinerea autostrăzii, informează Digi24.

Comisia pentru Transport şi Infrastructură din Camera Deputaţilor a aprobat un proiect de lege care prevede anularea taxei pentru podurile dunărene, Cernavodă - Feteşti şi Vadu Oii - Giurgeni. Proiectul este iniţiat de deputatul PNL Bogdan Huţucă, în urmă cu aproape 3 ani.

Deputatul PNL Marian Cruşoveanu susţine că această taxă este "discriminatorie faţă de conducătorii auto şi mai ales faţă de agenţii economici/transportatori".

"Alături de colegii din comisie, am dat aviz pozitiv pentru acest act normativ, deoarece dobrogenii care trec peste podurile Cernavodă - Feteşti şi Vadu Oii-Giurgeni plătesc o taxă suplimentară, care a fost instituită doar din raţiuni pur financiare. Această suprataxare nu reprezintă altceva decât o dublă taxare a celor care plătesc deja rovinieta.

Marian Cruşoveanu a scris pe Facebook: ''Este de menţionat faptul că, pentru a nu afecta bugetul de investiţii şi reparaţii, instituit de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, am susţinut, în cadrul comisiei, ca anularea taxei să fie aplicată, începând cu anul viitor".

În schimb, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, din partea USR-PLUS nu susţine eliminarea taxării.

"Aceste taxe care se plătesc la podurile dunărene, s-a spus despre ele că ar fi cumva o dublă taxare, acelaşi principiu se aplică în multe ţări europene. De exemplu, în Austria se numeşte vinietă, îi spunem rovinietă în România, şi la trecerile prin anumite tuneluri care sunt pe autostrăzile lor se mai plăteşte încă o taxă.

Sumele colectate anual sunt semnificative şi eliminarea taxei ar văduvi bugetul Companiei de Drumuri de aceste sume. Am cerut amortizat pe cinci ani investiţiile în Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa pentru a o ţine funcţională şi ele se apropie exact de încasările taxei. Din acei bani se întreţine autostrada.

În condiţiile unui buget dificil, nu cred că este oportun acum - asta este şi discuţia pe care am avut-o în coaliţie - eliminarea unei surse de venit care se regăseşte în drumuri reparate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro