Taxele minime de licenţă pentru benzile de frecvenţă 3,4-3,8 GHz, stabilite de Guvern

Andrei Stan
Miscellanea / 26 august 2015

Guvernul a stabilit, printr-o hotărâre aprobată astăzi, valoarea minimă a taxelor de licenţă pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio în benzile de frecvenţe 3410-3600 MHz, respectiv 3600-3800 MHz, precum şi condiţiile de plată ale acestora, informează un comunicat de presă remis de Executiv.

Potrivit actului normativ, valoarea minimă a taxei de licenţă pentru blocurile pereche de lărgime 2x5 MHz alocate la nivel naţional în banda 3,4-3,6 GHz, pentru o perioadă de zece ani, va fi echivalentul în lei a sumei de 370.000 euro, iar pentru blocurile nepereche de lărgime 5 MHz alocate la nivel naţional în banda 3,6-3,8 GHz, pentru o perioadă de zece ani, va fi echivalentul în lei a sumei de 185.000 euro.

Taxa minimă de licenţă reprezintă preţul de pornire pentru fiecare bloc de frecvenţe în cadrul procedurii de selecţie competitive ce va fi organizată de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

"În cadrul licitaţiei vor fi disponibile 16 blocuri pereche de largime 2x5 MHz alocate la nivel naţional în banda 3,4-3,6 GHz şi 36 de blocuri nepereche de lărgime 5 MHz alocate la nivel naţional în banda 3,6-3,8 GHz. Noile drepturi de utilizare a spectrului radio vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2016, pentru o perioada de zece ani. Prin aceste frecvenţe vor putea fi furnizate la nivel naţional reţele publice de comunicaţii electronice şi servicii de transmisii de date şi acces la internet pe suport radio de bandă largă", precizează comunicatul.

În prezent, în banda de frecvenţe radio 3410-3600 MHz sunt acordate şapte licenţe pentru furnizarea la nivel naţional de reţele publice şi de servicii de comunicaţii electronice prin intermediul aplicaţiilor de tip FWA (Fixed Wireless Access - acces fix pe suport radio) şi NWA (Nomadic Wireless Access - acces pe suport radio de tip nomadic). În banda de frecvenţe 3600-3800 MHz exista o licenţă acordată Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii pentru furnizarea la nivel naţional de reţele publice şi de servicii de comunicaţii electronice prin intermediul aplicaţiilor de tip BWA (Broadband Wireless Access - acces pe suport radio de bandă largă). Aceste opt licenţe sunt valabile până la data de 31 decembrie a anului curent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

26 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3869
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7398
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8407
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.1246

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro