tbi bank raportează o creştere de 40% a profitului în primul trimestru din 2024

A.F.
Bănci-Asigurări / 21 mai

Petr Baron, CEO of tbi fs

Petr Baron, CEO of tbi fs

tbi bank a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, arată rezultatele financiare consolidate neauditate - cu aproape 40% mai mult decât profitul de 8,2 milioane de euro raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, pe parcursul primelor trei luni din 2024, tbi a continuat să încheie parteneriate cu comercianţi, inclusiv din noi segmente de piaţă cum ar fi zona panourilor solare, iar acum soluţiile de plată ale companiei sunt disponibile în peste 26.000 de puncte ale partenerilor comerciali din pieţele sale principale de operare - România, Bulgaria şi Grecia. Această extindere puternică a ajutat banca să rămână unul dintre lideri în ceea ce priveşte planurile de plată oferite în cele trei ţări. În plus, banca a continuat să se adapteze rapid atât la contextul pieţei, cât şi la preferinţele consumatorilor.

tbi bank a gestionat aproape 500.000 de cereri de finanţare în Bulgaria, România şi Grecia în primul trimestru din 2024, marcând o creştere de 33% faţă de aceeaşi perioadă din 2023. În primul trimestru al acestui an, banca a acordat 200.000 de credite în valoare de un sfert de miliard de euro, cu 21% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2023. Creşterea se datorează contribuţiei segmentelor de retail în toate cele trei pieţe de operare.

tbi raportează o creştere impresionantă de aproape 35% a activelor totale până la sfârşitul primului trimestru din 2024, ajungând la 1,57 miliarde de euro (de la 1,16 miliarde de euro la sfârşitul lunii martie 2023). Portofoliul de credite s-a ridicat la 1,1 miliarde euro, o creştere de 28% faţă de primele trei luni din 2023.

Pe baza acestor performanţe, venitul operaţional al tbi bank a crescut cu aproape 30%, până la 58 milioane de euro, în principal datorită unei creşteri de 36% a veniturilor nete din dobânzi. Acest lucru a permis ca profitul operaţional să ajungă la 40 de milioane de euro în primul trimestru al acestui an.

De asemenea, portofoliul de depozite al tbi bank a ajuns la 1,2 miliarde de euro la sfârşitul lunii martie 2024, depăşind cu mult performanţa pieţei şi demonstrând o creştere solidă de 37% faţă de sfârşitul primului trimestru din 2023. Principalul motor a fost portofoliul de depozite la termen din retail, unde creşterea a fost şi mai mare, de 45% faţă de martie 2023.

Creşterea cu 21% a cheltuielilor generale ale băncii, până la 27 de milioane de euro, a fost determinată în principal de investiţiile continue în tehnologie şi în soluţii de inteligenţă artificială pentru a sprijini dezvoltarea de noi produse pe toate pieţele.

La sfârşitul lunii martie 2024, banca avea o poziţie puternică şi robustă atât din punct de vedere al lichidităţii, cât şi al capitalului - pe bază consolidată, rata de acoperire a lichidităţii (LCR) a fost de 722% (mult peste media sectorului bancar), iar rata de adecvare a capitalului (CAR) a fost 21,5%. Operaţiunile tbi arată o disciplină tot mai bună în ceea ce priveşte gestionarea costurilor (46,7% raportul costuri/venituri în T1 2024 faţă de 50,1% în T1 2023), la care se adaugă un randament al portofoliului de credite de 21,7%, ceea ce permite ca rentabilitatea capitalului propriu să ajungă la 19,4%.

"În primul trimestru al anului 2024, tbi a demonstrat încă o dată că poate obţine rezultate remarcabile datorită performanţei excelente a echipei şi a prioritizării nevoilor clienţilor. Continuăm să investim în produsele şi serviciile noastre, precum şi în mentalitatea concentrată pe inovaţie a angajaţilor noştri. Ne menţinem angajamentul de a oferi acces gratuit la servicii bancare şi finanţare clienţilor noştri din retail şi partenerilor noştri comerciali din Bulgaria, România şi Grecia. Fiind unul dintre pionierii serviciilor bancare digitale din regiune, modelul nostru este menit să susţină o creştere mai mare a afacerilor în anii următori", spune Petr Baron, CEO of tbi fs.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb