Teilor Holding a investit 8 milioane de lei în dezvoltarea reţelei MoneyGold în 2023

T.B.
Piaţa de Capital / 23 ianuarie

Teilor Holding a investit 8 milioane de lei în dezvoltarea reţelei MoneyGold în 2023

MoneyGold, reţeaua de servicii financiare - creditare, schimb valutar, transfer de bani şi retail bijuterii & electronice, parte a Teilor Holding SA, a încheiat anul 2023 cu 109 agenţii la nivel naţional, după deschiderea a 19 locaţii pe parcursul anului trecut, se arată într-un comunicat al MoneyGold, remis redacţiei. Valoarea totală a investiţiilor realizate în dezvoltarea reţelei în 2023 s-a ridicat la 8 milioane de lei, sumă care include şi investiţiile destinate renovării şi extinderii a 7 locaţii existente, informează sursa menţionată.

Potrivit comunicatului "În domeniul în care activăm, cel mai important indicator pentru succesul unei companii este reprezentat de amprenta geografică, serviciile noastre fiind unele de proximitate, astfel că majoritatea investiţiilor pe care le realizăm sunt direcţionate către extinderea reţelei. Vom continua şi în 2024 procesul de dezvoltare accelerată, vizând deschiderea a minimum 25 de agenţii, dintre care între 7 şi 10 locaţii vor fi în mall-uri şi galerii comerciale, urmând să aibă un concept nou de design. Strategia de extindere include atât oraşe noi din România în care încă nu suntem prezenţi, cât şi consolidarea poziţiei în localităţile în care funcţionăm deja şi unde există o cerere ridicată şi potenţial de dezvoltare", a declarat Narcis Stan, CEO MoneyGold.

Acesta a adăugat, potrivit companiei: "De asemenea, ne propunem creşterea cu 25% a portofoliului de active în segmentul de creditare în acest an, urmând să lansăm şi o platformă de retail online pentru bijuterii şi electronice. La nivel financiar, bugetul pentru 2024 include majorarea cifrei de afaceri cu 25-30% şi a profitului net cu 30-35% comparativ cu anul 2023".

Brandul MoneyGold este operat de trei entităţi distincte, Invest Intermed GF IFN, Invest Intermed Gold şi Teilor Invest Exchange, parte din Teilor Holding SA, o afacere antreprenorială românească cu obligaţiuni corporative listate la Bursa de Valori Bucureşti, arată datele comunicatului. Invest Intermed GF IFN este cunoscută pentru serviciile sale de creditare în sistem de gaj cu deposedare, Invest Intermed Gold este specializată în vânzarea bijuteriilor din aur, în timp ce Teilor Invest Exchange oferă servicii de schimb valutar şi transfer de bani, informează compania.

MoneyGold deţine o reţea de 109 agenţii în 44 de localităţi din 26 de judeţe din România. Dintre cele 19 locaţii deschise în anul 2023, 5 dintre ele se află în oraşe noi, respectiv Braşov, Caracal, Galaţi, Pucioasa şi Sfântu Gheorghe, în timp ce restul de 14 agenţii au fost inaugurate în localităţi în care compania activa deja, transmite sursa. În prezent, cea mai extinsă reţea se află în judeţul Argeş, cu 19 agenţii, urmată de municipiul Bucureşti, cu 12 locaţii, judeţul Dolj, cu 9 unităţi, judeţul Dâmboviţa - 8 agenţii, şi judeţele Buzău şi Prahova cu câte 7 locaţii, precizează compania.

În 2023, în plus faţă de investiţiile în dezvoltarea reţelei, MoneyGold a investit 1,3 milioane de lei pentru îmbunătăţirea experienţei clienţilor şi a proceselor interne ale companiei, conform sursei menţionate. Acestea au inclus tehnologizarea relaţiei cu clientul prin digitalizarea semnăturii şi a documentelor la nivelul întregii reţele, soluţii ERP şi eCommerce, adaugă sursa citată.

Valoarea cumulată a finanţărilor acordate în 2023 la nivelul Invest Intermed a depăşit 300 de milioane de lei, compania deservind peste 100 de mii de clienţi unici, în timp ce segmentul de retail, reprezentat de electronice şi bijuterii, a înregistrat un avans de 97% comparativ cu anul anterior, relatează compania. Ponderea contractelor neperformante s-a situat şi în 2023 în marja consacrată a anilor anteriori, media lunară fiind de 1,83%, un nivel scăzut în comparaţie cu segmentele de creditare bancară şi nebancară din România, în septembrie 2023 rata creditelor bancare neperformante fiind de 2,61%, conform datelor BNR, menţionează sursa.

Potrivit comunicatului "Rezultatele pozitive ale Invest Intermed sunt determinate şi de diversificarea periodică a serviciilor şi produselor furnizate. În 2023, am introdus şi comercializarea bijuteriilor din argint, iar în anul 2024 vom implementa două noi categorii de produse, ipoteca mobiliară pe autoturisme şi gajul cu deposedare pentru produse de lux, precum ceasuri, accesorii şi bijuterii cu pietre preţioase", a mai afirmat Narcis Stan.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb