TEILOR Holding anunţă intenţia de a emite obligaţiuni de 45 de milioane de lei pe piaţa AeRO

G.B
Piaţa de Capital / 04 noiembrie 2021

TEILOR Holding anunţă intenţia de a emite obligaţiuni de 45 de milioane de lei pe piaţa AeRO

TEILOR Holding S.A., un grup de companii care include lanţul de magazine de bijuterii de lux, TEILOR, Teilor Invest Exchange şi compania de intermediere financiară Invest Intermed GF IFN, anunţă intenţia privind prima operaţiune pe piaţa de capital din România. Grupul are în vedere realizarea unui plasament privat de obligaţiuni corporative cu o valoare estimativă de 45 milioane de lei până la sfârşitul anului, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Am urmărit evoluţia recentă a pieţei de capital din România şi suntem încântaţi de integrarea finanţării prin Bursa de Valori Bucureşti în strategia de dezvoltare a afacerilor TEILOR Holding. De-a lungul anilor, strategia noastră a fost întotdeauna legată de capitalizarea profiturilor pentru a continua dezvoltarea durabilă a grupului, sprijinită de finanţarea bancară. Astăzi, ne aflăm într-un moment determinant pentru afacerile noastre, deoarece avem posibilitatea să accelerăm procesul de dezvoltare a acestora, precum şi să creştem semnificativ amprenta noastră, în România şi în toată Europa. Suntem un grup de companii paneuropean robust, bine capitalizat, cu o notorietate puternică a mărcii şi cu planuri de dezvoltare ambiţioase. Prin urmare, suntem încrezători că având alături de noi investitorii BVB, ne vom putea continua dezvoltarea într-un ritm accelerat," a declarat Florin Enache, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi fondator al TEILOR Holding.

TEILOR Holding este o entitate înfiinţată în 2021, care reuneşte sub o singură umbrelă toate afacerile antreprenorilor români Florin şi Geanina Enache. Holdingul are un capital social de 350,5 milioane de lei şi este asociat unic al TEILOR SRL, lanţ de magazine de bijuterii de lux prezent în România, Polonia, Ungaria şi Bulgaria, Teilor Invest Exchange SRL, o reţea de exchange offices, şi Invest Intermed GF IFN SRL, o instituţie financiară ne-bancară care desfăşoară o activitate de intermediere financiară în sistem de împrumut pe termen scurt cu gaj, ultimele operând împreună sub marca MoneyGold. TEILOR Holding este controlat de Florin Enache (93,1%) şi Geanina Enache (6,9%). La 30 iunie 2021, companiile care fac parte din TEILOR Holding aveau 497 de angajaţi în Romania şi în străinătate.

Potrivit sursei citate, în 2020, cele trei companii au generat o cifră de afaceri cumulată de 192,2 milioane de lei, EBITDA de 41,1 milioane de lei şi un profit net de 30,6 milioane de lei. Între 2018 şi 2020, cifra de afaceri combinată a crescut cu 35,5%, ca urmare a strategiei de extindere şi dezvoltare implementată la nivelul tuturor celor trei companii. În ciuda pandemiei de COVID-19 şi a impactului acesteia asupra operaţiunilor magazinelor şi agenţiilor fizice, compania a reuşit să crească cifra de afaceri faţă de 2019 cu 3% şi şi-a majorat marja de profit net cu două puncte procentuale. În primele şase luni ale anului 2021, companiile din TEILOR Holding au înregistrat o cifră de afaceri cumulată de 121,4 milioane lei, în creştere cu 84% faţă de primul semestru din 2020. În prima jumătate a anului 2021, EBITDA a atins 21,4 milioane lei în timp ce profitul net a fost de 13,8 milioane lei.

Capitalul atras de la investitori va fi împărţit şi utilizat pentru dezvoltarea accelerată a celor trei afaceri. Mai mult de jumătate din capitalul atras de TEILOR Holding va fi direcţionat către TEILOR SRL şi va fi utilizat pentru extinderea reţelei de magazine de bijuterii în România şi Europa, precum şi pentru investiţii în platforma de eCommerce. Aproximativ 18% din capital va fi direcţionat către Invest Intermed GF IFN, iar fondurile vor fi utilizate pentru deschiderea de agenţii noi şi capitalul de lucru necesar acestora, precum şi investiţii care vor accelera creşterea cotei de piaţă a companiei în România. Restul sumei, aproximativ 27%, va fi direcţionată către Teilor Invest Exchange şi va fi utilizată în principal pentru finanţarea dezvoltării reţelei de agenţii în România şi capitalului de lucru necesar acestora.

"Toate companiile care fac parte din TEILOR Holding au avut performanţe solide în ultimii trei ani, înregistrând o creştere de două cifre între 2018 şi 2020. Pandemia de COVID-19 nu a avut un impact negativ asupra afacerilor noastre, ci dimpotrivă - ne-a oferit o oportunitate excelentă de a ne revizui planurile de viitor şi de a căuta surse alternative de finanţare care să ne ajute să ne accelerăm dezvoltarea. Astfel, piaţa de capital reprezintă pentru noi cea mai flexibilă soluţie de finanţare în această etapă şi suntem încântaţi să anunţăm intenţia noastră privind prima operaţiune în cadrul Bursei de Valori Bucureşti - o emisiune de obligaţiuni corporative de aproximativ 45 milioane de lei. Holdingul are un potenţial semnificativ de creştere în viitor, TEILOR vizând o rată de creştere anuală compusă între 2021 şi 2026 de 27%, Teilor Invest Exchange de 34% şi Invest Intermed GF IFN de 22%, creşteri care vor duce la o cifră de afaceri estimată la sfârşitul anului 2026 de 1 miliard de lei. Prin urmare, nu excludem operaţiuni ulterioare pe bursa locală," a declarat Mircea Varga, Membru al Consiliului de Administraţie al TEILOR Holding.

Oferta de obligaţiuni corporative va putea avea două tranşe - Euro şi Lei pentru a servi mai bine dezvoltării holdingului, precum şi cererii investitorilor. Obligaţiunile vor avea o maturitate de cinci ani, iar rata dobânzii va fi stabilită în cadrul plasamentului privat. În urma plasamentului, se intenţionează ca obligaţiunile să fie listate pe piaţa SMT - AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Oferta va fi intermediată de BT Capital Partners, în timp ce Cornerstone Communications va fi Consultantul Autorizat al TEILOR Holding, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Foarte buna intentia! Radeti tot capitalul lenes/prost din piata! La mai mare!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro