TEILOR Holding atrage 45 de milioane de lei de la investitorii BVB

G.B
Piaţa de Capital / 7 decembrie 2021

TEILOR Holding atrage 45 de milioane de lei de la investitorii BVB

TEILOR Holding S.A., un grup de companii care include lanţul de magazine de bijuterii de lux, TEILOR, Teilor Invest Exchange şi compania de intermediere financiară Invest Intermed GF IFN, anunţă închiderea cu succes a primei emisiuni de obligaţiuni corporative şi atragerea a 45 de milioane de lei de la investitorii BVB. Cele două plasamente private, unul în euro şi altul în lei, au avut loc în perioada 18 - 26 noiembrie 2021 şi au fost intermediate de BT Capital Partners şi sprijinite de Cornerstone Communications în calitate de Consultant Autorizat al TEILOR Holding, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Povestea TEILOR este un vis al unei afaceri mici, un vis care a început pe strada Teilor din Piteşti în urmă cu 20 de ani. De-a lungul anilor, ne-am bazat mereu pe capitalul propriu, susţinut de finanţare bancară; în ceea ce mă priveşte, ca antreprenor, atragerea de capital de la investitorii BVB pentru finanţarea expansiunii noastre internaţionale este o realizare excepţională şi aş dori să le mulţumesc tuturor deţinătorilor noştri de obligaţiuni pentru încredere şi să le urez bun venit în familia TEILOR. Tendinţele vin şi pleacă, dar un lucru care nu se va schimba niciodată este importanţa acordată unui client, unui produs de calitate, experienţei personalizate şi atenţiei la detalii. Aceste valori vor rămâne veşnic fundamentale în afacerea noastră şi ne angajăm să continuăm să aducem aceste valori clienţilor TEILOR de pe toate pieţele europene majore. Scopul nostru este să devenim una dintre cele mai mari poveşti de export de succes din România şi abia aşteptăm să atingem acest obiectiv alături de investitorii noştri," a declarat Florin Enache, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi fondator al TEILOR Holding.

Obligaţiunile corporative emise în lei au o valoare nominală de 100 lei pe obligaţiune, maturitate la 5 ani şi o rată a dobânzii fixe de 8,25%, cu plata a cuponului semestrială. TEILOR Holding estimează că cele 140.035 de obligaţiuni corporative denominate în lei, în valoare totală de peste 14 milioane de lei, vor fi tranzacţionabile pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti înainte de sfârşitul anului sub simbolul TEI26. Obligaţiunile corporative denominate în euro au o valoare nominală de 100 de euro pe obligaţiune, scadenţă la 5 ani şi o dobândă fixă de 5,75%, plătibilă semestrial. Cele 62.700 de obligaţiuni corporative denominate în euro în valoare totală de 6,27 milioane de euro vor fi tranzacţionabile pe piaţa AeRO sub simbolul TEI26E. Ambele emisiuni au fost emise la 3 decembrie 2021 şi au data de scadenţă 3 decembrie 2026.

"Această emisiune de obligaţiuni marchează începutul poveştii TEILOR Holding la Bursa de Valori Bucureşti, o poveste despre care suntem încrezători că va aduce multă bucurie şi satisfacţie investitorilor. În cadrul BT Capital Partners ne mândrim să lucrăm cu antreprenori români care îndrăznesc în mod constant să îşi ducă afacerea la următorul nivel. TEILOR este, fără îndoială, una dintre cele mai interesante poveşti antreprenoriale din România care a reuşit deja să-şi crească cu succes amprenta internaţională. Suntem încrezători că, odată cu capitalul atras de la investitori, planurile de dezvoltare ale TEILOR vor fi accelerate şi vor susţine extinderea în Europa a acestui brand românesc," a declarat Daniela Secară, CEO al BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Băncii Transilvania, care a intermediat plasamentele private ale TEILOR Holding.

Obligaţiunile corporative ale TEILOR Holding reprezintă cea mai mare emisiune de obligaţiuni corporative din istoria pieţei AeRO, precum şi prima emisiune a unei companii antreprenoriale care a avut componentă de subscriere atât în euro cât şi în lei, oferind investitorilor posibilitatea de a selecta o monedă preferată. Un total de 139 investitori, atât profesionişti, cât şi calificaţi, au participat la plasamentele private ale TEILOR Holding.

"TEILOR este o afacere excepţională, care cuprinde perfect viziunea şi devotamentul lui Florin şi Geanina Enache pentru calitate, măiestrie şi frumuseţe, alimentată de înţelegerea fără egal a lor şi a echipei TEILOR asupra produselor de lux şi grija faţă de client. În calitate de client fidel al TEILOR, să lucrez alături de Florin şi întreaga echipă executivă a TEILOR Holding la această activitate de atragere de capital a fost unul dintre punctele culminante ale anului. TEILOR are toate ingredientele pentru a deveni cea mai mare poveste de succes la nivel internaţional din România şi suntem mândri că acest lucru va fi realizat cu sprijinul investitorilor Bursei de Valori Bucureşti. Abia aşteptăm să vedem cum continuă povestea TEILOR de acum înainte şi suntem încântaţi să fim alături de conducere în această călătorie fantastică," a declarat Zuzanna Kurek, fondator Cornerstone Communications, Consultant Autorizat al TEILOR Holding.

În procesul de atragere de capital, TEILOR Holding a fost asistată de firma de avocatură Filip & Company pentru aspectele juridice, în timp ce PwC România a furnizat servicii de audit.

"Dorim să mulţumim tuturor investitorilor pentru încrederea acordată planurilor TEILOR Holding. Succesul plasamentului privat pentru obligaţiuni, cel mai mare din istoria pieţei AeRO, este o confirmare a notorietăţii brandului TEILOR şi ne oferă în acelaşi timp o validare a obiectivelor noastre de creştere. Cu suma atrasă de la investitori, suntem un grup extrem de bine capitalizat, pregătiţi să accelerăm planurile de dezvoltare pentru TEILOR în afara României şi la nivel local pentru Teilor Invest Exchange şi Invest Intermed GF IFN. Având în vedere că ne propunem o cifră de afaceri estimată la 1 miliard de lei la sfârşitul anului 2026, nu excludem operaţiuni ulterioare pe bursa locală," a declarat Mircea Varga, Membru în Consiliul de Administraţie al TEILOR Holding.

Capitalul atras de la investitori, în valoare de 45 de milioane de lei, va fi împărţit şi utilizat pentru dezvoltarea accelerată a celor trei afaceri. Aproximativ 45% din capitalul atras de TEILOR Holding va fi direcţionat către TEILOR SRL şi va fi utilizat pentru extinderea reţelei de magazine de bijuterii în România şi Europa, precum şi pentru investiţii în platforma de eCommerce. Aproximativ 33% din capital va fi direcţionat către Invest Intermed GF IFN, iar fondurile vor fi utilizate pentru deschiderea de agenţii noi şi capitalul de lucru necesar acestora, precum şi investiţii care vor accelera creşterea cotei de piaţă a companiei în România. Restul sumei, respectiv 22%, va fi direcţionată către Teilor Invest Exchange. Această infuzie de capital va fi utilizată în principal pentru finanţarea dezvoltării reţelei de agenţii în România şi capitalului de lucru necesar acestora.

TEILOR Holding este o entitate înfiinţată în 2021, care reuneşte sub o singură umbrelă toate afacerile antreprenorilor români Florin şi Geanina Enache. Holdingul are un capital social de 350,5 milioane de lei şi este asociat unic al TEILOR SRL, lanţ de magazine de bijuterii de lux prezent în România, Polonia, Ungaria şi Bulgaria, Teilor Invest Exchange SRL, o reţea de exchange offices, şi Invest Intermed GF IFN SRL, o instituţie financiară ne-bancară care desfăşoară o activitate de intermediere financiară în sistem de împrumut pe termen scurt cu gaj, ultimele operând împreună sub marca MoneyGold. TEILOR Holding este controlat de Florin Enache (93,1%) şi Geanina Enache (6,9%). La 30 iunie 2021, companiile care fac parte din TEILOR Holding aveau 497 de angajaţi în Romania şi în străinătate.

În 2020, cele trei companii au generat o cifră de afaceri cumulată de 192,2 milioane de lei, EBITDA de 41,1 milioane de lei şi un profit net de 30,6 milioane de lei. Între 2018 şi 2020, cifra de afaceri combinată a crescut cu 35,5%, ca urmare a strategiei de extindere şi dezvoltare implementată la nivelul tuturor celor trei companii. În ciuda pandemiei de COVID-19 şi a impactului acesteia asupra operaţiunilor magazinelor şi agenţiilor fizice, compania a reuşit să crească cifra de afaceri faţă de 2019 cu 3% şi şi-a majorat marja de profit net cu două puncte procentuale. În primele şase luni ale anului 2021, companiile din TEILOR Holding au înregistrat o cifră de afaceri cumulată de 121,4 milioane lei, în creştere cu 84% faţă de primul semestru din 2020. În prima jumătate a anului 2021, EBITDA a atins 21,4 milioane lei în timp ce profitul net a fost de 13,8 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Investiti in bijuterii, tovarasi, caci pe timp de criza tin numai bine de foame!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9210
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8330
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0392
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8375
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.1646

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro