ICT

Telekom Banking aduce noi funcţionalităţi platformei de tranzacţionare Schimb Valutar Online

S.B.
Companii / 14 aprilie

Telekom Banking aduce noi funcţionalităţi platformei de tranzacţionare Schimb Valutar Online

Telekom Banking, proiectul financiar dezvoltat în cadrul parteneriatului dintre Telekom Romania şi Alior Bank, anunţă noi functionalităţi pentru platforma de tranzacţionare valutară Schimb Valutar Online, şi anume înregistrarea 100% online în platformă, prin soluţia de verificare a identităţii clienţilor prin video selfie, pe care instituţia a implementat-o şi pentru deschiderea conturilor bancare la distanţă la începutul acestui an, precum şi lansarea aplicaţiei de mobil Schimb Valutar Online, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Platforma Schimb Valutar Online oferă clienţilor o experienţă 100% online pentru deschiderea conturilor în valută, pentru tranzacţionare valutară în principalele 10 valute şi, ulterior, pentru utilizarea sumelor rezultate din schimburile valutare, prin efectuarea de transferuri sau operaţiuni cu carduri valutare. Fondurile din conturile deschise prin platforma Schimb Valutar Online sunt garantate în limita a 100.000 euro de Fondul de Garantare a Depozitelor din Polonia.

Înregistrarea online în platformă presupune câţiva paşi simpli, putând fi realizaţi de oriunde şi la orice oră, accesând site-ul www.schimb.telekombanking.ro de pe un computer sau laptop. Pentru clienţii Telekom Banking, procesul de înregistrare este simplificat, în timp ce clienţii noi au nevoie de cartea de identitate şi de un al doilea document de identificare (spre exemplu, paşaportul, carnetul de conducere etc.) pentru a le încărca în platformă. Ulterior, persoana care se înregistrează va primi pe telefonul mobil un link pentru încărcarea unui video selfie de câteva secunde, în vederea verificării identităţii sale de către bancă. Soluţia aparţine Onfido, o companie fintech care oferă tehnologie pentru verificarea identităţii utilizatorilor prin intermediul smartphone-urilor.

După înregistrare, clienţii pot accesa platforma Schimb Valutar Online prin aplicaţia de mobil disponibilă gratuit în AppStore şi Google Play. Pentru accesul în aplicaţie şi autorizarea operaţiunilor, clienţii pot opta pentru metodele cu elemente biometrice (amprentă sau recunoaştere facială).

Pe lângă beneficiul cursurilor valutare actualizate în timp real în funcţie de evoluţia pieţei, platforma Schimb Valutar Online oferă clienţilor diverse funcţionalităţi pentru efectuarea schimburilor valutare într-un mod cât mai avantajos şi cu un efort minim. Spre exemplu, aceştia pot programa schimburi valutare automate la nivelul cursului de schimb la care doresc să se efectueze tranzacţia, la o anumită dată şi oră, sau cu o anumită frecvenţă. Platforma permite şi efectuarea de schimburi valutare directe între valutele EUR, USD, CHF şi GBP. Totodată, clienţii pot să-şi seteze alerte pentru a fi anunţaţi atunci când cursul de schimb atinge o anumită valoare şi pot efectua schimburi valutare, chiar dacă la momentul iniţierii tranzacţiei nu au fonduri suficiente, accesând opţiunea "rezervă curs valutar". Pentru aceasta este necesar să aibă în cont cel puţin 5% din suma tranzacţiei, urmând ca în maximum două zile să asigure diferenţa necesară pentru finalizarea tranzacţiei.

Prin intermediul platformei Schimb Valutar Online clienţii pot transfera gratuit sumele tranzacţionate, indiferent de valută, oriunde în lume, iar către alţi utilizatori ai platformei pot trimite sau solicita bani uşor şi rapid, direct către numărul lor de telefon sau adresa de e-mail. Clienţii pot solicita carduri în EUR, USD şi GBP fără comisioane de emitere şi administrare, care le sunt livrate gratuit prin curier, oriunde în România, iar prima retragere de numerar din lună este gratuită, de oriunde din lume, indiferent de valoare. Utilizarea platformei este, de asemenea, gratuită.

"Platforma Schimb Valutar Online are cursuri valutare competitive 24h din 24h, 7 zile din 7. Platforma oferă o experienţă de tip fintech, user-friendly şi cu diverse instrumente utile atât celor care îşi optimizează costurile cu schimbul valutar, cât şi celor care tranzacţionează uzual sume mai mari în diverse valute. Emiterea cardurilor în valută este gratuită, la fel şi transferurile efectuate cu sumele schimbate", a declarat Vasile Tanasă, Directorul Direcţiei Management al Produselor, Transformare Digitală şi Marketing din cadrul Alior Bank S.A. Varşovia - Sucursala Bucureşti.

"Aşa cum am anunţat la începutul anului, Telekom Banking îşi urmează fidel strategia de digitalizare în România lansând şi noua platformă Schimb Valutar Online cu înrolare 100% la distanţă, prin câţiva paşi simpli. În plus, platforma aduce siguranţa de a tranzacţiona valută în mediul online, ce poate fi considerat uneori vulnerabil, prin intermediul unei aplicaţii bancare ce beneficiază de cele mai moderne metode de protecţie a datelor, iar sumele de până la 100.000 EUR sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor din Polonia", a declarat Ana Cernat, Director General al Alior Bank S.A. Varşovia - Sucursala Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro