Telekom Romania Mobile: Venituri totale de 77,5 milioane euro în 2023

F.D.
Companii / 26 februarie

Telekom Romania Mobile: Venituri totale de 77,5 milioane euro în 2023

Telekom Romania Mobile a înregistrat 1,92 de milioane de clienţi pe bază de abonament la sfârşitul celui de-al patrulea trimestru din 2023, în creştere cu 3,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, menţinându-şi creşterea timp de 4 ani consecutiv şi punând bazele pentru îmbunătăţirea veniturilor in viitor. In aceeaşi perioadă, baza totală de clienţi a fost de 3,8 milioane, pe fondul unei scăderi a numărului de utilizatori de cartele preplătite, conform unui comunicat de presă al companiei.

La 31 decembrie 2023, Telekom Romania Mobile a înregistrat venituri totale de 77,5 milioane de euro, o creştere de 6.2%, faţă de aceeaşi perioadă trimestrială din 2022, în principal din cauza impactului punctual al unor proiecte ICT (acesta se va reduce în perioada următoare, odată cu încetarea implicării în acest business).

Anual, veniturile Telekom Romania Mobile au fost de 287 milioane de Euro, ceea ce reprezintă o scădere de 6,4% faţă de anul precedent, în principal din cauza scăderii tarifelor de interconectare (cu circa 50%) şi a întreruperii business-ului MVNO.

În trimestrul al patrulea, 2023, EBITDA ajustată a fost de 4,1 milioane, sub impactul creşterii costurilor de energie electrică. Cu toate acestea, evolutia trimestrială pentru 2024 rămâne la 4 milioane de euro. La nivelul anului financiar 2023, EBITDA ajustată a fost de 17 milioane de euro, in scădere faţă de anul anterior, in principal din cauza costurilor mai mari la energia electrică, întreruperea businessului MVNO şi efectul unor activităţi de retenţie a clienţilor.

Telekom Romania Mobile işi menţine angajamentul de a investi cu scopul de a îmbunătăţi continuu experienţa şi serviciile oferite clienţilor săi.

"2023 a fost un an plin de provocări, dar şi de oportunităţi. Am rămas consecvenţi promisiunilor făcute clienţior nostri din România, de a le oferi servicii mobile de top şi o experienţă cât mai pozitivă, într-o reţea de calitate. Ne bucurăm să vedem că indicatorul de loialitate şi satisfacţie a clienţilor (Net Promoter Score) a crescut cu 21%, de la un an la altul. Aceasta ne incurajează să ne continuăm direcţia strategică de a oferi excelenţă în relaţia cu clienţii şi servicii de calitate adaptate nevoilor personale şi de afaceri", a declarat Charalampos Mazarakis, Chief Executive Officer, Telekom Romania Mobile.

In 2023, Telekom Romania Mobile a lansat serviciile 5G şi a continuat să dezvolte acoperirea reţelei 5G la nivel national. În prezent, utilizatorii din treisprezece orase - Bucureşti (inclusiv Otopeni), Arad, Braşov (inclusiv Poiana Braşov), Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa (inclusiv Mamaia), Ploieşti, Craiova, Piteşti, Oradea si Râmnicu-Vâlcea - au acces la beneficiile acestei tehnologii: viteză mare de descărcare, conexiuni stabile, chiar şi în locurile aglomerate, latenţă redusă şi consum optimizat al bateriei telefonului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb