Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Televiziunea publică a fost acţionată în judecată de MediaSind

O.D.
Ziarul BURSA #Companii /

Televiziunea publică a fost acţionată în judecată de MediaSind

Televiziunea publică se află în mijlocul unui nou scandal legat de anumite activităţi financiare ale conducerii instituţiei. Sindicatul Român al Jurnaliştilor - MediaSind a depus o cerere de chemare în judecată a conducerii Societăţii Române de Televiziune - SRTV, în urma refuzului aces­teia de a prezenta rezultatul controalelor efectuate de către inspectorii Curţii de Conturi asupra activităţii financiare în mandatul preşedintelui-director general Doina Gradea, informează sindicatul.

Potrivit unui comunicat al MediaSind: "Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public privind dezmăţul financiar în care este condusă cea mai mare instituţie de presă a statu­lui, având în vedere desele acuzaţii de corupţie în urma cărora au fost depuse mai multe sesizări penale, SRJ MediaSind a solicitat explicaţii conducerii SRTV. Din păcate, dând dovadă de aceeaşi lipsă de transparenţă în activitatea managerială, preşedintele-director general al TVR a refuzat să răspundă acestor solicitări, susţinând că până în acest moment (10.10.2019 - n.r.) SRTV nu a primit Decizia Curţii de Conturi emisă în urma elaborării Raportului de Audit Financiar, document care conţine măsuri dispuse în urma controlului şi termene de implementare a acestora. Având în vedere că organizaţia noastră a solicitat oficial toate Rapoartele încheiate în urma controalelor Curţii de Conturi, nu doar Decizia privind măsurile impuse de către inspectorii Curţii de Conturi, răspunsul superficial şi incomplet al preşedintei-director general a fost atacat în instanţă. Nu este pentru prima dată când şefa TVR confundă instituţia cu un SRL, omiţând că această instituţie se află sub control parlamentar şi finanţată de la bugetul statului. Ori, dezmăţul financiar din contractele încheiate cu diverse case de avocatură, cheltuielile iresponsabile de la Festivalul Cerbul de Aur şi, nu în ultimul rând, unele achiziţii suspecte, au determinat Camera Deputaţilor să voteze constituirea unei comisii de anchete care să cerceteze activitatea SRTV. Din păcate, din cauza unui sprijin politic primit din partea unor susţinători ai grupării Gradea din TVR, activitatea acestei comisii a fost blocată".

În repetate rânduri filiala SRJ MediaSind din TVR a atras atenţia că resursele financiare ale instituţiei sunt folosite în mod discreţionar, fără o minimă transparenţă, în detrimentul salariaţilor "care sunt nevoiţi să lucreze în condiţii precare de muncă, cu mijloace tehnice învechite". Sindicaliştii semnalează că lipsa de implicare din partea factorilor decizionali, precum şi durata mare a soluţionării plângerilor penale asupra activităţii financiare din TVR, afectează, în mod grav, funcţionarea normală a instituţiei publice de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie