Teoretic, vom putea avea stadioane pline

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 29 iunie 2021

Teoretic, vom putea avea stadioane pline

Stadioanele vor putea funcţiona la capacitate maximă dacă spectatorii îndeplinesc anumite condiţii. Teoretic este posibil, practic mai puţin pentru că numărul persoanelor vaccinate nu este atât de mare, iar experienţa de la EURO 2020 arată că interesul fanilor scade atunci când prezenţa la stadion este condiţionată de tot felul de documente medicale. Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat, ieri, că de la 1 iulie limita de participare a spectatorilor creşte de la 25% la 50% din capacitatea maximă a stadioanelor sau sălilor de sport şi poate ajunge până la 100%, dacă toţi participanţii fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 cu schemă completă, de la finalizarea căreia au trecut 10 zile: "Sportul românesc se bucură de la 1 iulie de noi măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competiţiile sportive, ca urmare a H.G. nr. 678/24.06.2021, pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 636/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 iunie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Hotărârea Guvernului României a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 628/25.06.2021, Partea I, şi urmează să intre în vigoare la data de 1 iulie".

Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfăşura, în spaţii închise sau deschise, cu spectatori în tribune într-un procent de 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Participarea la aceste activităţi este permisă doar pentru: persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezenţa de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfăşurării evenimentului). Organizatorul poate decide desfăşurarea competiţiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 cu schemă completă de vaccinare, de la finalizarea căreia au trecut 10 zile. Această măsură deschide calea organizării mult mai facile de evenimente la capacitate maximă, fără alte avize sau aprobări. Regulile generale aplicabile evenimentelor sportive în aer liber şi în spaţii închise se regăsesc în cuprinsul Ordinului comun MTS/MS nr. 310/708/2021. Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a subliniat că în paralel cu aceste măsuri de relaxare este nevoie în continuare de responsabilitate din partea tuturor participanţilor la competiţiile sportive: "În Guvernul României facem ceea ce ne-am angajat, pentru a reveni la normalitate. Pas cu pas, graţie acestor măsuri de relaxare, ne recâştigăm viaţa de dinainte de pandemie şi reîncepem să ne bucurăm de sport şi de evenimentele sportive. Desigur, este nevoie de multă responsabilitate şi pe mai departe, de respectarea măsurilor în vigoare şi de continuarea campaniei de vaccinare. Aici avem nevoie de dumneavoastră. Ajutaţi-ne să vă ajutăm! Este în interesul tuturor". Tot de la 1 iulie se modifică şi condiţiile de funcţionare pentru sălile de sport şi/sau fitness în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, acestea putând funcţiona la capacitate maximă fără obligativitatea purtării măştii de protecţie şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cu atâtea acte medicale cerute!

    Eu impreuna cu toti prietenii mei ne-am vaccinat dar nu suntem idioti sa mai calcam vreodata ,in urmatorii 10 ani, pe vreun stadion de trosbal prapadit de la noi...

    O sa mergem la meciurile lui Dinamo la handbal ,cu antrenorul spaniolr Pascual si atat...

    Pana nu pleaca GUNOIUL BURLEANU adio !!! 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5740
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9827
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6203
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.1510

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro