Teoria violului în grup: grupul violat suntem noi, cetăţenii

MAKE
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 2 octombrie 2019

Teoria violului în grup: grupul violat suntem noi, cetăţenii
MAKE

Monica Melencu, ma­ma Luizei Melencu (victimă a lui Gheorghe Dincă, în cazul din Caracal), a fost amendată cu 5.000 de lei pentru că nu a permis prelevarea, încă o dată, a unor probe ADN, la care a obligat-o o hotărâre judecătorească; speriată de amendă şi de mas­caţi, a doua zi a acceptat.

Preşedintele Klaus Iohannis îi cere demisia imediată şefului DIICOT Felix Bănilă, în urma severităţii cu care a fost tratată mama vic­timei.

Felix Bănilă îi răs­punde că nu îşi va da demisia ca "expresie a unei simple porniri instinctuale", ci doar ca "rezultat al unui amplu proces cognitiv" (adică se va consulta cu colegii) - desigur, Bănilă este foarte cult în cap.

Dosarul Caracal cântăreşte o tonă de neînţelegeri şi niciun dram de înţelegere.

Cazul Luizei fusese, deja, îngropat, el a fost dezgropat de cazul similar al Alexandrei, apărut la câteva luni de completă inactivitate a Poliţiei.

Nimeni nu înţelege cum de serviciul de urgenţe 112 i-a retezat vorba victimei înspăimântate, cerându-i să închidă telefonul; cum, apoi, i-a telefonat victimei, de nouă ori, după ce aceasta spusese că se întoarce criminalul; cum miliţienii, după ce au dispus de elemente suficiente de identificare a locaţiei, totuşi nu au găsit imediat casa în care victima fusese sechestrată; cum au putut sta un procuror şi opt poliţişti, timp de şase ore, fără să facă nimic, în faţa casei în care ştiau că o fată este violată.

Nimeni nu înţelege de ce au fost încălcate procedurile de anchetă - permisiunea acordată unui poliţist care nu făcea parte din echipa de anchetă să ia legătura cu presupusul criminal, compromiterea testului de recunoaştere a portretelor victimelor de către presupusul criminal, contaminarea câm­pului supus investigaţiilor.

Nimeni nu înţelege de ce anchetatorii nu cer investigarea tuturor persoanelor presupuse a avea legătură cu Dosarul Caracal, investigarea tuturor pis­telor plauzibile, investigarea clanurilor locale implicate în afaceri de pros­tituţie şi trafic de persoane.

Nimeni nu înţelege de ce SRI nu furnizează beneficiarilor săi legali - Preşedinţie, Guvern - informaţiile pe care le deţine.

Nimeni nu înţelege dacă INML ne-a livrat rezultate incontestabile sau simple invenţii.

Nimeni nu înţelege care este dreptul FBI să se bage în ancheta din Dosarul Caracal; nimeni nu înţelege pe baza a ce decide o judecătorie olteană că Monica Melencu este obligată să ofere probe de ADN, la cererea FBI; nimeni nu înţelege cum au fost distruse probele ADN prelevate, deja.

Nimeni nu înţelege de ce, în două luni, ne aflăm în acelaşi punct ca în noaptea de dinaintea violului.

Vă propun o cheie în care să înţelegem Dosarul Caracal.

Pe 31 iulie, autorităţile au deschis un dosar penal poliţiştilor despre care se spune că au stat în faţa casei lui Dincă, fără să facă nimic, deşi ştiau că, înăuntru, este violată o minoră.

Au trecut două luni de atunci.

August şi septembrie.

Întrucât, după două luni, nu avem niciun rezultat (nici în acest caz simplu), îmi pot permite să fac orice fel de speculaţii plauzibile.

Eu nu cred că poliţiştii au stat şase ore din noapte în faţa unui gard fără să facă nimic.

De pe când poliţiştii erau miliţieni, nu au contat niciodată drept fiinţe foarte spirituale, ci, adesea, fiinţe aflate sub imperiul "pornirilor ins­tinctuale", mai curând decât agenţi ai unor "ample procese cognitive".

Prin urmare, şase ore nu cred că au putut sta locului.

Cârciuma era închisă.

Nu avea niciun rost să stea în faţa gardului şi, cel mult, să fumeze.

Se puteau duce acasă.

Lăsau pe unul mai prost să stea acolo de şase şi se întorceau la ora şase.

Dar, se pare că nu au făcut aşa.

Au rămas toţi acolo, dintr-un motiv nedesluşit.

Pe scurt, eu cred că explicaţia cea mai plauzibilă este că au intrat înăuntru şi au participat la viol.

Unul câte unul, sau în grup.

Inclusiv tânărul procuror.

Posibil ca ei să fi fost clienţi mai vechi ai lui Dincă.

N-am cum să ştiu că ăsta ar fi adevărul.

Dar, în clipa în care acceptăm că aşa ceva, deşi se află dincolo de limitele noastre morale, este, totuşi, plauzibil, pentru că toate cele pe care nu le înţelegem se află dincolo de limitele noastre morale; deci, în clipa în care acceptăm plauzibilul acestei ipoteze, tot ceea ce mai înainte era de neînţeles devine explicabil.

Tona aia de neînţelegeri de la Caracal dispare şi înţelegem totul.

Prostituţia şi traficul de persoane sunt afaceri foarte bănoase, imune la crizele economice.

Poliţia şi justiţia sunt complice la afacere, acordând protecţie criminalilor.

Politicienii, care acordă protecţie poliţiştilor şi judecătorilor, îşi primesc tainul, cu care îşi acoperă cheltuielile făcute ca să intre pe listele partidului, la parlamentare.

Afacerea de exploatare sexuală a minorilor, prostituţie şi trafic de persoane este atât de bună, încât întreaga ierarhie - violatori, criminali şi traficanţi, poliţişti, politicieni şi partide se umple de bani.

Toţi nenorociţii i-au explicat Monicăi Melencu faptul că nu se poate împotrivi unei hotărâri judecătoreşti şi că trebuie să respecte LEGEA.

Mama victimei nu respectă LEGEA!

Monica Melencu a spus că nu vrea să mai permită recoltarea de probe, pentru că se teme că poliţia va vopsi nişte oase cu ADN-ul ei, va declara că a găsit ADN-ul fiicei sale şi atunci o va declara moartă şi va închide cazul.

Ceea ce ea a spus, în realitate, este că poliţia este adversara activă a adevărului.

Poliţia atacă cetăţeanul.

Mama victimei tratează poliţia ca pe o forţă duşmană, complice la crimă.

Personal, nu pot afirma la fel, dar mi se pare plauzibil.

Dacă este plauzibil, atunci Monica Melencu a avut dreptate să refuze aplicarea hotărârii judecătoreşti.

Este de ajuns să fie plauzibil ca să aibă, deja, dreptate.

Nu este nevoie să fie adevărat.

Cineva a explicat familiei Melencu faptul că probele vor fi analizate de FBI.

FBI?

Adică Federal Bureau of Investigation?

De ce nu britanicul Serious Organised Crime Agency?

Ce dracului caută FBI la Caracal?

Cine i-a chemat?!

Ne-a explicat bunicul victimei de ce a ajuns FBI implicat în cazul Caracal - el a spus că nu este de acord cu prelevarea probelor de către FBI, deoarece americanii sunt parte implicată în caz, prin soldaţii de la Deveselu, soldaţi care sunt beneficiari ai traficului cu minore din Caracal.

În eventualitatea că Luiza încă mai traieşte, bunicul şi mama ei au încercat să o apere.

Pe cât au putut.

Au fost infrânţi cu mascaţii şi cu o amendă prea mare pentru posibilităţile lor băneşti.

Statul român se războieşte cu victimele şi cu părinţii care vor să-şi ajute fiica.

Nimeni nu înţelege de ce, în două luni, ne aflăm în acelaşi punct ca în noaptea de dinaintea violului.

Toată lumea înţelege că vom mai fi violaţi şi mâine.

De altfel, procurorul anchetat pentru pasivitatea din faţa casei lui Dincă a cerut să fie reîncadrat ca procuror.

Vom fi violaţi din nou şi din nou.

Opinia Cititorului ( 24 )

 1. Aveti mare dreptate dle Make. De cind sint violat in grup de autoritatile romane am o durere ce creste continuu intr-o parte. M-am dus la doctor si mi-a zis ca se pare ca este o arma, deocamdata nu prea definita la radiografie. Dupa ce va fi functionala, sa ne fereasca Domnul de momentul intersectiei liniei mele drepte de cetatean cu vreunul din organele de stat bolnave care ne violeaza continuu, asa cum bine ati descris.

  Eu nu mai apuc sa strig viol sau sa cer ajutor. O sa fac un singur lucru: omor. 

  Fortele care ar trebui sa asigure functionarea statului ii agreseaza pe cetateni. Productia de minore pe hectarul de cetateni. Cetatenii sunt contribuabili la o seceratoare. Legea nu exista. Statul nu exista.

  Hotărâre judecătorească intr-o luna - două definitivă si irevocabilă ?

  A mai fost o graba americana cu Teo Peter ?

  Daca si cu parca pe o barca; fata poa' sa fie in Sua ? 

  Pensiile speciale le primesc si politistii , judecatorii, procurorii si jandarmii. Desfintati-le acestor categorii si puneti-i la treaba, sa vedem ce va face opozitia daca vine la putere probabil nimic. Partidele sunt toate niste gasti de indivizi fara scrupule care s-au unit cu interlopii pentru a face bani. Politia si justitia sunt mana in mana cu interlopii. Prin ce s-a intamplat la Caracal si aiurea se dovedeste ca domnul PRESedinte nu a facut nimic. SRI si STS stiu dar nu fac nimic. Aceste entitati au bugete de miliarde de Euro si nu fac nimic pt. o viata normala a societatii romanesti vor numai sa urmareasca oamenii acestei tari pentru ai santaja cand o doresc interesele lor. Pentru ce cheltuim acesti bani si cine beneficiaza de ei? Serviciile secrete au relatii de amicitie si primesc informatii de la interlopi.Si atunci va mirati ca tineretul si nu numai pleaca masiv din tara. Toti care au guvernat in ultimii 30 de ani s-au comportat ca niste talhari e putin spus.Pentru justitie libera, bla, bla , bla s-a iesit in strada dar pentru aceste cazuri de rapiri ,crime sau pedofilie nimeni nu a iesit in strada. Asta apropo de simtul civic la care se face referire de ex. la manifestatiile din 10 august. Unde sunt intelectualii care s-au implicat in demonstratii impotriva PSD? Unui talhar ca Dragnea pt. chestii marunte i-au dat 3 ani cu executare iar unuia care a rapit, violat sau a facut acte de pedofilie i s-au dat 2 ,3 ani de puscarie de marea justitie romana. Si judecatorii acum nu au nici responsabilitate pt. deciziile lor ( pecuniara sau penala ). Si le tinem parte ,la a treia sau a patra putere in stat ,de ce???? Cancerul acestei societati este de fapt justitia ea a ucis Romania.

  Prieteni americani, care imi sint foarte apropiati, imi atrag atentia ca FBI si americanii, in general, nu sint dispusi la potlogariile de care suspectam ca autoritatile noastre sint capabile.

  Ba da, sint dispusi.

  Cazul lui Teo Peter, (amintit si in comentariul nr.3.) este o dovada suficienta a potlogariilor americane, pe pamint romanesc (ca sa nu mai vorbesc de potlogariile imense ale canalului de televiziune american PRO TV, pe timpul gestionarii sale de evazionistul Adrian Sirbu; in ocazie, americanii din spatele PRO TV si-au subordonat nu doar justitia, nu doar ministerul finantelor, ci intregul guven al Romaniei si chiar si pe ambasadorul american Michael Guest, la Bucuresti). 

  1. toata stima! Make, pentru curajul de al plesni peste bot pe unchiul sam!

   personal, am fost martor la comportamentul 'deveseilor' intr-un bar, dar imi este teama

   sa povestesc ce sa intimplat cind politia a sosit la fata locului! 

  curajoasa concluzie si in acelasi timp nebuneasca. pe ce va bazati cand spuneti ca politistii au participat la viol? aveti vreo informatie concreta in acest sens?

  1. Cititi mai atent, va rog:

   "N-am cum să ştiu că ăsta ar fi adevărul." 

   In articol spun explicit ca aceasta este doar o ipoteza plauzibila.

   Eu arat ca functia acestei ipoteze este sa faca de inteles ceea ce este de neinteles in Dosarul Caracal. 

  Este incredibil cum aceste partide mafiote se mentin la putere de 30 de ani. Acum vin ceilalți care vor proceda la fel. Poporul este incapabil sa faca schimbari. Rezultatele alegerilor sunt facute in laborator, vedeti la europarlamentare cum a ajuns UDMR asa dintr-o data sa fie votat in Oltenia si Moldova, adica sistemul ne arata pe fata ca ne fura cum vor ei. PNL (cu o gramada de PDL -isti in el) dintr-o data ajunge cel mai tare, iar unii pun botul. Ce faci ma POPORULE, iar aduci MAFIOTII SI HOTII LA PUTERE. Unde este puterea POPORULUI daca aceste partide MAFIOTE nu dispar de pe scena politica. La noi cei care au dreptate sau se opun sistemului sunt pedepsiti pentru a da exemplu ca oamenii sistemului sunt aparati, iar cine indrazneste sa se opuna dispare. Un exemplu bun ar fi darea afara a politistiilor si a procurorului care au stat in fata casei lui Dinca, fara drept de angajare in politie si procuratura, dar in schimb ei vor fi premiati si in cativa ani vor ajunge in functii cheie din statul roman. Ca nu-i asa sistemul de rasplateste.

  DACĂ NU : TURCI, RUȘI, EXTRATEREȘTRI..... ATUNCI : MILIȚIE, PROCURORI, JUDECĂTORI ( STAT DE DREPT).....

  1. Un exemplu ca si oamenii presupusi seriosi ,cu simtul masurii , din vedetism , orgoliu si ,poate ,marketing sunt dispusi sa delireze .

   Nici un argument.

   Doar dai din gura. 

   Matale ai asteptat 6 ore in fata gardului?

  nimeni nu întelege de ce ne mai amagim ca avem o tara.

  Raportul de forte dintre o autoritate( de stat, dar si altele) este de natura sa favorizeze, sa faca plauzibila eterna expunere a omului simplu( neapartenent la retele de forta) in fata potentialului viol. Suntem tot timpul cu organu amenintator deasupra capulu(sau in alta zona periclitata, conforma cu natura agresiunii, de exemplu viol ). Atitudinea organelor face intr- adevar plauzibil scenariul complicitatii lor la trebaluielile scabroase ale retelelor mafiote. Si pare sa expliceelucideze cazul, cel putin din punct de vedere principial moral. In general, oricine vrea forta din alte motive decat cele umanistealtruistegeneroase, Exceptiile sunt de natura, calibrul si gradul de probabilitate ale lui Isus Hristos, Maica Tereza... si poate ca mai sunt cativa, dar foarte putini.

  Restul se dovedesc cu totii a fi mai pacatosi...din pacate. 

  Articol util dpv informativ ,,cognitiv'' problematic dar, si o piesa de creatie exprimare aristica( un exemplu dintre cele care mi- au placut:,,De pe când poliţiştii erau miliţieni, nu au contat niciodată drept fiinţe foarte spirituale, ci, adesea, fiinţe aflate sub imperiul "pornirilor ins­tinctuale", mai curând decât agenţi ai unor "ample procese cognitive".

  Multumiri pentru articol ! 

  Cum drak se bat gastile in Piata Constitutiei (sic!) ca au neintelegeri pe veniturile din prostitutie , se lasa cu un mort si aia sunt tot liberi ...Asta dupa ce cu o seara inainte tot prin zona aia niste baeti smekeri au facut praf 7 masini cu intrecerile lor ...Vine un tablagiu purtator de vorbe si spune ca organele sunt la datorie mereu in zona aia ,buricul targului , apoi incepe incaierarea si crimele...Sa mai zic de Hexi,Colectiv si ce s-a rezolvat dupa ele ? Un fleac...ne-au ciuruit !

  Cat timp avem in pozitii de aparare ( cica ) a populatiei tonomate care pe model Ciordache ies dupa tragedii si spun ca s-a facut totul si ca oricine contrazice realitatea construita de vorbele lor e nebun , platit , sorosist ,etc,etc iar boborul sta cumintel sa ia parizel si tichetel de vacanta in timp ce e decimat nu putem avea pretentii.Sa traim bine al Basului a ajuns bine ca traim .In rest toate bune malluri ,masinute , tot ce vrea boboru sa stea cumintel in prostiuta lui pana-i vine randul .

  1. Desteptilor , de ce participare la viol ,chiar prezumtiva ,ar putea fi vorba cand decesul -accidental sau nu -si incinerarea ar fi avut loc in ziua precedenta ? In rautatea, egoismul si prostia voastra creati sau sprijiniti cele mai absurde ipoteze pentru a va da isteti . .Cumpanasior de duzina !

   Autorule ,asta parca ar fi un argument ,nu ?

   Ce?!

   In ziua precedenta cui? 

   In ziua precedenta noptii?! 

   Asta chiar ca e ... descumpanire. 

   Desigur, nu. 

   Cronologia faptelor nu este stabilitita, de vreme ce, in realitate, faptele sint presupuse, dar nu exista nici o certitudine in privinta lor. 

   Cum poate cel care ma acuza de "istetime" sa stabileasca in ce zi a avut loc decesul, cind inca nu stim ca a avut loc vreun deces? 

   Specialistii au contestat net faptul ca butoiul din curte ar fi putut prilejui incinerarea unui cadavru uman. 

   In schimb, ipoteza avansata in articol da posibilitatea explicatiei felului in care a disparut victima (disparitia este o certitudine de 100%, cu exceptia ipotezei ca victima nu a fost niciodata in casa lui Dinca) - a fost scoasa pur si simplu pe poarta, de politisti. 

   O masina a politiei va fi parasit nestingherita proprietatea lui Dinca, cu Alexandra Macesanu in ea; este sau nu este plauzibil? 

   Politistii au predat victima unei retele de traficanti - este sau nu este plauzibil? 

   Traficantii au scos-o din tara, cu complicitatea politistilor - este sau nu este plauzibil? 

   In timpul asta, "istetii" ne povestesc in ce zi si la ce ora si cum a fost ucisa Alexandra.

   Baiatul asta "istet", care stie ce nu stie nimeni, pare sa fie si el un militian - este sau nu este plauzibil? 

   Unde cetisi matale functionalule , neanalfabetule , ca skrie la hopinia 12 de participare la viol ? Da acu daca te manca la sezut sa komentezi sa vorbim zic :) In primul rand ,Omidule , cred ca tu esti suspect a fi coleg cu Cumpanasu cel putin de liceu :) Apoi , Omidule , fiu al vestitei mame , pa logica de scriitor de peveuri ce se presupune ca esti :) de unde stie ei organele cand sade la poarta ca a fiert , ferbe sau va ferbe ceva la cazan ? Ca ei nare glob ca tine :) Deci organele sedea ase ca sa astepte ....Tu poate ai invatat la scoala de clarvazatori ca ei stia deja ca fata arsese :)) Fara glob e cam cum zice Make pt ca se prea putea ca sa fi fost vie.Deci , sa scuzi asemenea atitudine prin date nedisponibile atunci gen fata era deja moarta e ciordachiala grava.Scuzi ca am skris ase functionalule dar am zis ca poate ase pricepi chiparos mic cu chipiu :) In concluzie e un viol metaforic bazat pe fapte reale :) dar cum cu cateva iecsceptii gen Godina multi app-solventi de sicoala de campinasi ( zona deal Ph ) e fff functionali iei se prinde mai greu :)

  in ultimii 30 de ani altceva decit sa-si violeze poporul, continuu?

  Ia ginditi-va, un pic, ce au facut porcii astia in ultimii 3 ani altceva decit sa-si violeze poporul, cu asupra de masura? 

  Si intelectualii tarii, in general, tac!

  Ce rusine! 

  Imi era dor de un articol scris de un om destept. Multumesc.

  1. Nu toti cititorii stiu sa... citeasca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb