Terapia anunţă intrarea în ţară a unei noi tranşe de 1.165.000 de tablete de favipiravir

G.U.
Companii / 9 martie 2021

Terapia anunţă intrarea în ţară a unei noi tranşe de 1.165.000 de tablete de favipiravir

Terapia, o companie SUN PHARMA, anunţă intrarea în ţară a unei noi tranşe de 1.165.000 de tablete de FluGuard (favipiravir), folosit în tratamentul COVID-19, conform protocolului naţional de tratament, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Aceste doze vor fi distribuite unităţilor medicale desemnate tratării pacienţilor COVID-19, prin Alliance Healthcare. Astfel, compania îşi doreşte să sprijine sistemul sanitar in lupta cu al treilea val pandemic prin asigurarea unor stocuri suficiente de FluGuard, necesare tratării pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-COV-2.

Până în prezent, Terapia a livrat cantităţi record de FluGuard pentru spitalele din România, iar peste 25.000 de pacienţi cu forme uşoare şi medii de Covid-19 au putut fi trataţi cu succes de medicii români cu acest antiviral, care s-a dovedit eficient împotriva bolii provocate de noul coronavirus, notează sursa citată.

În continuare, compania îşi va menţine angajamentul de a asigura accesul la tratamentul cu FluGuard si de a răspunde nevoilor imediate pentru pacienţii spitalizaţi şi diagnosticaţi cu COVID-19, din România.

Compania a demarat probele tehnologice pentru a confirma fabricarea FluGuard în ţară

Terapia a început probele tehnologice în vederea confirmării posibilităţii de a fabrica Favipiravir în ţară. Astfel, imediat ce acesta posibilitate va fi confirmată, Terapia va începe producţia de favipiravir în România, sub brandul FluGuard, pentru a asigura o aprovizionare stabilă şi un acces rapid al pacienţilor la un tratament eficient împotriva COVID-19.

"Terapia îşi continuă angajamentul de a lupta împotriva COVID-19. Această nouă tranşă de FluGuard, pe care compania noastră a adus-o în ţară vine în completarea altor livrări record, care până în prezent au ajutat la tratarea a peste 25.000 de mii de pacienţi COVID cu forme medii şi uşoare. În plus, am explorat posibilităţile pentru extinderea capacităţii de furnizare a acestui medicament esenţial anti-COVID şi am demarat verificarea proceselor tehnologice în vederea fabricării acestui preparat în ţară, pentru că ne dorim să putem satisface această nevoie la nivel naţional, mai ales că ne pregătim de intrarea în cel de-al treilea val pandemic.", a declarat Dr. Dragoş Damian, CEO Terapia.

Potrivit comunicatului, Terapia este pregătită să livreze lunar 200.000 de mii de tablete de Ivermectină (Ivermectol), de uz uman

Producătorul de medicamente aşteaptă din partea autorităţilor acordul privind includerea Ivermectinei în protocolul naţional standard pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19, pentru a putea aduce lunar în ţară aproximativ 200.000 de mii de tablete de Ivermectină, de uz uman. Conform studiilor clinice efectuate până în prezent, tratamentul cu Ivermectină poate fi administrat pacienţilor infectaţi în oricare din stadiile bolii, preferabil imediat după debutul simptomelor, pentru prevenirea formelor grave, spitalizărilor şi deceselor.

Ivermectina a dovedit o eficienţă semnificativă în tratarea pacienţilor infectaţi

Ivermectina este un medicament antiparazitar, utilizat de peste 40 de ani, inclus pe lista OMS a "medicamentelor esenţiale"². Această moleculă antiparazitară este sigură şi a fost utilizată de aproximativ 3.7 miliarde de oameni la nivel mondial ¹. În urma finalizării studiilor clinice, s-a ajuns la concluzia că Ivermectina are o eficacitatea semnificativă atât în profilaxia (pre şi post-expunere) infecţiei cu SARS-CoV-2, dar şi în toate stadiile de evoluţie a bolii ³. Datele ştiinţifice au mai arătat, de asemenea, efecte benefice inclusiv la persoanele cele mai expuse riscului (vârstnici cu comorbidităţi, obezi, instituţionalizaţi, etc.)4.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9466
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7525
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.3032

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro