TeraPlast a aplicat pentru un nou ajutor de stat destinat unui proiect de fabricare a foliilor stretch

G.B
Piaţa de Capital / 23 noiembrie

Ioana Birta, directorul financiar al Grupului TeraPlast.

Ioana Birta, directorul financiar al Grupului TeraPlast.

Grupul TeraPlast anunţă depunerea proiectului pentru cofinanţare prin ajutor de stat pentru o nouă investiţie, în valoare totală de 10,8 milioane de euro care vizează producţia de folii stretch. Proiectul a fost depus în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, conform unui comunicat remis redacţiei.

Ajutorul de stat poate acoperi 49% din volumul total al investiţiei, iar beneficiarul se angajează ca în termen de cinci ani de la operaţionalizarea proiectului să contribuie la bugetul public cu o sumă cel puţin egală cu ajutorul de stat primit.

Investiţia de 10,8 milioane de euro a Grupului TeraPlast se va materializa într-o fabrica cu două linii de producţie de folie din polietilenă pentru uz industrial, folosită în principal la ambalarea mărfurilor paletizate. Echipamentele avute în vedere în cadrul acestui proiect au un grad înalt de robotizare şi automatizare, maximul existent în industrie la acest moment.

Noile linii vor fi instalate în cadrul Parcului Industrial din Sărăţel, iar capacitatea de producţie va ajunge la peste 14.000 de tone anual. La maturitate, investiţia va genera o cifră de afaceri de 28 milioane euro, şi o EBITDA de 4 milioane de euro.

"Noua investiţie va aduce inovaţii tehnologice care vor contribui la competitivitatea pe termen lung a Grupului şi la dezvoltarea pe noi pieţe...Avem un istoric bun de investiţii implementate prin cofinanţare asigurată de ajutorul de stat. Proiectele au fost finalizate, sunt viabile, generează activitate, locuri de muncă şi venituri la buget. Sunt bifate toate principiile care reprezintă raţiunea de a exista a acestei facilităţi. Este o schemă de sprijin nu doar utilă, ci necesară pentru companiile româneşti care doresc să se extindă, să-şi diversifice activitatea. Sprijinul statului este esenţial pentru a creşte competitivitatea internă, relevanţa în regiune şi pentru a reduce deficitul comercial", a afirmat Ioana Birta, directorul financiar al Grupului TeraPlast.

Proiectul face parte din strategia integrată a Grupului de extindere accelerată pe piaţa ambalajelor flexibile, concretizată atât în operaţiuni M&A, cât şi în dezvoltarea unor noi capacităţi de producţie. Grupul îşi va diversifica portofoliul de folii din polietilenă care va fi prezent în piaţă sub brandul TeraPack, în care un loc central este ocupat de produsele biodegradabile TeraBio. Conform studiilor de specialitate, piaţa ambalajelor flexibile din România este estimată la aproximativ 300 de milioane de euro în 2019, din care aproape jumătate reprezintă importuri. Grupul TeraPlast îşi propune să ajungă lider pe această piaţă în următorii doi ani, se arată în comunicat.

Evenimente recente

-Grupul finalizează în acest an investiţii de 32 de milioane de euro în extinderea capacităţilor de producţie existente şi crearea de noi linii de business.

-TeraPlast a semnat un acord cu Brikston Construction Solutions pentru preluarea producţiei de folii din polietilenă din Sighişoara. Achiziţia adaugă Grupului o capacitate de producţie de 1.200 tone de folie pe an şi 300 tone pe an pentru reciclare de folii.

-În primele 9 luni din 2021, Grupul TeraPlast a raportat o creştere a cifrei de afaceri cu 43%, până la 91,8 milioane de euro, şi o EBITDA în creştere cu 30%, până la 13,1 milioane de euro, comparativ cu primele 9 luni din 2020. În aceeaşi perioadă, profitul net al Grupului a crescut cu 39%, până la 8,8 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Eu credeam ca doar asistatii social intind mana pentru ajutoare de la stat.

  1. Si aia de intind mana dupa plastic tot asistati sociali se cheama, iar laptele tot acru le este cand il pun pe limba.

   Nici acum nu-ti convine, cand ai primit o pleasca pe cinste?!  

   Auzi la ei: "garanteaza ca in cinci ani vor aduce inapoi la buget tot atat cat au primit" :)) 

   Tot atata ar fi dat si daca n-ar fi avut bani de la stat ci de la banci, fonduri ori actionari. 

   Justificare mai penibila decat atat nu "iegzista", bai, Protarule! 

   Sa-ti fie de bine si sa iei cu putin MILK in loc de BIOW-ul tau obisnuit :))

   Protarule,n-ai inteles nimic sau ești rău intenționat! Dacă ai avea în România 50 de societăți ca Teraplast,România ar fi foarte departe iar tu ca asistat social ai trăi f bine,dar tot carcotas ai rămâne!

   Vezi in SUA (si in alte tari ) ajutoare acordate ( de ordinul Mld-lor $) in perioade de criza acordate in special celor MARI,esti out rau de tot.

   Nu fiti suparati pe Protaru, lui pana si laptele mamei i s-a parut acru ca borsul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro