BURSA Analytics

Teraplast - liderul randamentelor din BET şi BET-XT

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 13 ianuarie

Teraplast - liderul randamentelor din BET şi BET-XT

CEL MAI BUN PLASAMNET ÎN PERIOADA 5 - 12 IANUARIE

Acţiunile Teraplast (TRP) au înregistrat un randament de 13,61%, în perioada 5-12 ianuarie 2024, în raport cu moneda euro, ceea ce înseamnă poziţionarea companiei pe locul întâi în topul celor mai importante creşteri din indicele BET şi BET XT, în perioada menţionată.

La finele săptămânii trecute, TeraPlast a semnat actul final în cadrul achiziţiei Palplast Moldova. Astfel, societatea intră în posesia acţiunilor care reprezintă pachetul majoritar în compania Palplast, respectiv o detinere de 51%, în timp ce acţionarul actual, Fribourg Capital, va deţine 49%. Valoarea tranzacţiei se ridică la 1,8 milioane de euro, din care un milion de euro aport al TeraPlast la capitalul şi 0,8 milioane de euro plătiţi către acţionarul existent.

Conform unui raport al Prime Transaction, în trimestrul al treilea al anului trecut, compania a trecut de la pierdere la profit, în principal ca urmare a scăderii cheltuielilor cu materiile prime şi mărfurile. Compania a înregistrat un profit net de 7,8 milioane de lei, în trimestrul al treilea 2023, faţă de o mică pierdere în acelaşi interval al anului anterior.

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la BVB cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada perioada 5 -12 ianuarie 2024, cu 2,88%, în raport cu moneda euro.

Indicele BET- FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 1,15%, în intervalul 5 -12 ianuarie 2024, în raport cu moneda euro. Indicele BET XT s-a apreciat cu 2,66%, în perioada menţionată.

Topul celor mai rentabile acţiuni de la BVB este condus, în intervalul 5 -12 ianuarie 2024, de acţiunile UCM Reşiţa, care au crescut cu 97,42%, în raport cu moneda euro.

Locul al doilea este ocupat de Socep a căror acţiuni au crescut cu 16,85%.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 4 -11 ianuarie 2024, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 5,23%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat Raiffeisen Romania Dividend, ce a înregistrat o apreciere de 2,90%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile ETF BET Patria-Tradeville, care au urcat cu 2,85%.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 0,22%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,03%, în intervalul de timp precizat.

Bitcoin a înregistrat o depreciere de 2,20%, în intervalul 5 -12 ianuarie 2024, în raport cu moneda euro

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb