Teraplast S.A. se întoarce pe prima poziţie a clasamentului celor mai populare societăţi listate în ţara noastră

G.D.
Piaţa de Capital / 16 mai

Mircea Iliescu

Mircea Iliescu

Terapalast S.A. se întoarce pe primul loc al BVBescu Retail Pulse Chart, clasament stabilit pe baza voturilor investitorilor individuali la Bursă de Valori Bucureşti din comunitatea BVBescu.ro. Societatea din Bistriţa- Năsăud a dominat clar a 7-a ediţie a clasamentului celor mai populare societăţi listate la BVB în rândul investitorilor individuali, obţînând voturile a aproape 7 din 10 participanţi, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Banca Transilvania, coboară pe locul 2, în timp ce Medlife S.A. completează podiumul pe locul 3.

Clasamentul a fost realizat în luna mai 2022 de site-ul bvbescu.ro, cu ocazia evenimentului "The Power Table - Cum arată rezultatele financiare pe anul 2021 şi cum investim", care va avea loc pe dată de 18 mai 2022.

Companiile din enegie, aflate în prim plan ca urmare a preţurilor mari pentru energie şi combustibili, rămân în top, însă fără a cunoaşte o evoluţie deosebită în percepţia investitorilor individuali, faţă de începutul anului. OMV Petrom se menţine în Top 5, pe locul 4, în timp ce Nuclearelectrica S.A. şi Romgaz S.A. rămân în Top 10, coborând pe locurile 7 şi 9. Electrică S.A. coboară o poziţie până pe locul 16, Simtel Team urcă 3 locuri până pe 22, Conpet S.A. şi Transelecrrica coboară până pe locurile 26, respectiv 28, iar Alro Slatina urcă 5 poziţii până pe locul 37. Pe contrasens, Transgaz S.A. reuşeşte o urare importantă de 7 locuri până pe 16, reuşind să reintre în Top 20, subliniază sursa citată.

Într-o piaţă dominată de societăţile incluse în indecele BET, câteva companii listate pe Piaţă AeRO reuşesc să se menţînă în adresa retail-ului. Arobs Transilvania este singura compania nouă în Top 10 urcând 3 poziţii după debutul din ediţia anterioară, pe locul 13. Agroland Business Systems şi Safetech Innovations urcă şi ele 4, respectiv 5 poziţii, ajungând pe 11 şi 12. Norofert S.A. se află pe locul 15, în timp ce DN Agrar şi Holde Agri Invest semnează creşteri importante în atenţia investitorilor individuali (+14, respectiv +9 poziţii), pătrunzând în Top 20.

DN Agrar, companie listată în acest an la BVB, semnează cea mai mare urcare în clasament. Creşteri importante în clasament au realizat şi Holde Agri Invest (+9 locuri până pe locul 20), Agroserv Măriuţă (+13 poziţii până pe locul 27), Aquila Part Prod Com (+12 poziţii până pe locul 32), Connections Consult (+11 poziţii până pe locul 39), subliniază sursa citată.

Debutantă la ediţia precedentă a clasamentului, Softbinator Technologies marchează cea mai mare coborâre din BVBescu Retail Pulse Chart, pierzând 17 poziţii şi ajungând pe locul 43. Şi alte societăţi au avut scăderi importante în gradul de interes al investitorilor de retali. Printre acestea, Chimcomplex Borzeşti şi iHunt Techniologies (-11 poziţii până pe locul 50, respectiv 25) sau Erste Bank (-9 poziţii până pe locul 33). One United Properties, una dintre vedetele ediţiei trecute, parasete Top 5, coborând 9 locuri, până pe poziţia 13.

Poziţia obţinută la debutul în clasamentul BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator important asupra felului în care sunt privite de către investitorii de retail companiile aflate la început de drum la Bursă de Valori Bucureşti. Dintre listările din ultimul trimestru, doar Grup Şerban Holding a fost singura societate care a reuşit să atragă ceva mai multe voturi. Cu 16% din voturi, societatea din domeniul agricol a fost singura care a reuşit să debuteze în Top 50, clasându-se pe locul 34. Companiile 2B Intelligent Soft (BENTO), Chromosome Dynamics (CHRD) şi Dr. Fisher Dental (DENT) au debutat pe poziţiile 52,53 şi 63.

Roca Industries, Adiss, Evergent Investments şi SIF Oltenia părăsesc Top 50, în timp ce toate cele 5 SIF-uri rămân în subsolul clasamentului, nici una nereuşind să rămână între primele 50 de poziţii.

BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator care arată interesul investitorilor individuali faţă de companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti şi este realizat pe baza unui chestionar completat de către investitorii individuali din comunitatea BVBescu.ro.

Rezultatele financiare publicate de companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti pe Trimestul I 2022 vor fi subiectul principal de discuţie în cadrul ediţiei din dată de 18 mai 2022 a evenimentului online "The Power Table - Cum arată rezultatele financiare şi cum investim", se mai arată în comunicat.

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro