Termen limită prelungit pentru înscrierea proiectelor la programul FILM+

G.D.
Miscellanea / 8 august

Termen limită prelungit pentru înscrierea proiectelor la programul FILM+

Cineaştii la început de carieră din ţara noastră, Republica Moldova, Serbia, Bulgaria şi Ucraina îşi pot înscrie proiectele până pe 20 august 2022 la FILM+, programul de sprijin a producţiilor cinematografice independente cu buget redus, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, ediţia a VII-a a programului FILM + sprijină realizatorii de film care nu au debutat încă în lungmetraj şi pe cei care au un proiect de scurtmetraj sau lungmetraj debut în dezvoltare, producţie sau post-producţie.

FILM+ facilitează dezvoltarea proiectelor selectate, indiferent de genul filmelor (ficţiune, animaţie, documentar, experimental) şi de stadiul în care se află la momentul aplicaţiei (dezvoltare de scenariu, producţie, post-producţie). Pe parcursul a 10 luni calendaristice, cineaştii beneficiază de oportunităţi de dezvoltare profesională, creativă şi de networking, participă la workshop-uri, masterclass-uri, studii de caz şi dezbateri, precum şi la sesiuni de pregătire individuale şi de grup, coordonate de profesioniştii şi partenerii implicaţi în program.

Modulele FILM+ pentru care se primesc proiectele sunt:

●FILM + Laborator Dezvoltare

Dedicat proiectelor în stadiul de dezvoltare. Proiectele selectate vor beneficia de îndrumare pentru dezvoltarea scenariului şi pregătirea pentru etapele de finanţare şi producţie. Bugetul producţiei NU este un criteriu de eligibilitate.

https://film-plus.ro/development-lab-registration/

●FILM + Laborator Producţie

Dedicat proiectelor de film cu buget redus (sub 30.000 de euro) aflate într-un stadiu avansat de pregătire, şi care au nevoie de sprijin pentru filmare şi producţie (regie, imagine, sunet, în funcţie de nevoile specifice ale proiectului). Proiectele selectate pot beneficia şi de resurse fizice (echipamente, locaţii de filmare, completarea echipei tehnice şi de creaţie).

●FILM + Laborator Work in Progress

Realizatorii de film selectaţi vor primi sprijin pentru finalizarea proiectelor (filme cu buget redus, sub 30.000 de euro): îndrumare, feedback şi suport tehnic, în funcţie de nevoile fiecărui proiect (postprocesare imagine şi/sau sunet, efecte speciale, grafică etc.).

Conceput ca un laborator de lucru, sprijin şi promovare dedicat proiectelor de film, animaţie şi video-art independente, FILM+ este primul program anual din Europa Centrală şi de Est, ce reuneşte resurse şi expertiză în cadrul unei platforme de colaborare regională, destinată susţinerii profesionale a cineaştiloe aflaţi la debut. Programul are un caracter practic, axat pe dezvoltarea, realizarea şi promovarea producţiilor audiovizuale de microbuget ale tinerilor artişti proaspăt absolvenţi sau autodidacţi din România, Republica Moldova, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, folosind experienţa profesioniştilor consacraţi din cinematografia românească şi internaţională, subliniază sursa citată.

În cele şase ediţii desfăşurate până în prezent, FILM+ a susţinut dezvoltarea a 85 de proiecte şi, de asemenea, a oferit tinerilor realizatori de film ocazia de a participa la rezidenţe, workshop-uri şi masterclass-uri susţinute de cineaşti consacraţi şi specialişti precum Alexander Nanau, Andrei Ujică, Ada Solomon, Corneliu Porumboiu, Elma Tataragic, Ma¹a Marković, Monica Lăzurean-Gorgan, Radu Jude, Radu Muntean, Ralitza Petrova, Paul Tyler, Selin Karli, Srdan Golubović, Olga Lamontanara, Amra Bak¹ić Èamo şi alte personalităţi ale industriei de film.

Programul FILM+ a fost iniţiat în anul 2016 de o echipă de cineaşti români formată din directoarea de imagine Ana Drăghici, producătoarea Anamaria Antoci, regizorul Paul Negoescu şi Alex Trăilă, consultant în cinematografie şi audiovizual, cu scopul de a reuni resurse şi expertiză în cadrul unei platforme de colaborare creată în sprijinul realizatorilor de film aflaţi la începutul carierei.

Film+ este derulat de Asociaţia Graphis 122, alături de parteneri şi specialişti implicaţi în programul de mentorat.

Cea de-a şaptea ediţie este co-finanţată de către programul Europa Creativă - MEDIA al Comisiei Europene şi de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Parteneri media: AaRC.ro, Bucureşti FM, Bookhub.ro, Cinefilia, Ediţia de dimineaţă, E-Zeppelin, Films in Frame, IQAds, Modernism.ro, MovieNews.ro, Observator cultural, PlayU.ro, Radio România Cultural, Spot media, Ziarul Metropolis, Zile şi Nopţi, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro